Instagram’dan ‘siyasi içerik’ kararı!

Instagram ve Threads, kullanıcıların siyasi içerik önerilerini kısıtlayabileceği yeni bir özelliği kullanıma sundu.

istagram habermeydan

Instagram’dan ‘siyasi içerik’ kararı geldi.

Meta’nın yöneticileri bir süredir uygulamalarında siyasetle ilgili içerikleri öne çıkarmak istemediklerini ifade ediyorlardı. Şimdi, Instagram ve Threads’e “siyasi içerik” önerilerini kısıtlayan bir devre dışı bırakma ayarı eklediler.

Bu yeni ayarı, Instagram’daki “İçerik tercihleri” hesap ayarlarında bulabilirsiniz. Bu bölümdeki “Takip etmediğiniz kişilerin siyasi içeriğini sınırlayın” özelliği varsayılan olarak açık ve Threads için de geçerlidir çünkü uygulama hesap sistemini Instagram ile paylaşmaktadır.

Meta, bu yeni ayarın kullanıcı tercihi açısından önemli olduğunu ve kullanıcıların takip ettiği hesaplardaki siyasi içeriğe erişimini sınırlamadığını belirtiyor. Değişiklik ilk olarak şubat ayı başlarında duyurulsa da Meta sözcüsü Andy Stone, bunun geçen hafta geniş çapta kullanıma sunulduğunu doğruladı. Ancak, şirket bu ayarın varsayılan olarak açık olduğunu belirten herhangi bir uygulama içi bildirim göndermedi.

Instagram Başkanı Adam Mosseri geçen yıl siyasi haberlerin önemli olduğunu ancak platformun, siyasi içeriklerin sağlayabileceği potansiyel olumlu etkilerin, getirebileceği risklerle dengelenmesi gerektiğine inandığını söylemişti.

Meta’ya ek olarak, Google’dan da siyasi içeriklerle ilgili bir hamle geldi. Şirket, yapay zeka sohbet botu Gemini’nin siyasi sorulara cevap vermeyi durdurduğunu duyurdu. Artık basit bir “Türkiye’nin cumhurbaşkanı kimdir?” sorusuna bile cevap vermiyor.

Exit mobile version