Instagram’a gelecek yeni özellikler duyuruldu

Adam Mosseri, Instagram'a gelecek olan yeni özellikleri sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapacakları saati uygulama üzerinden gönderilerini paylaşmadan önce ayarlayabilecek.

instagram habermeydan 1

Instagram, yıllar sonra masaüstü uygulamasını güncelledi. Uygulamanın kötü bir versiyonu olarak kullanıcılar tarafından eleştirilen masaüstü sürümünün güncellendiğini ayrıca uygulamaya getirilen iki yeni özelliği Instagram CEO’su ve kurucusu Adam Mosseri açıkladı.

Adam Mosseri, yeniliklerle ilgili açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Mosseri paylaşımlarında şunları söyledi: “Birçok insanın web’i çoklu görev için kullandığını biliyoruz ve Instagram’ın çevrimiçi ortamda mümkün olduğunca harika bir deneyim sağladığından emin olmak istedik.”

Mosseri, yeni masaüstü sürümünün daha temiz, daha hızlı ve kullanımının daha kolay olduğunu da belirti. Yeni sürümde; ana sayfa, arama, mesajlar ve bildirimler gibi menüleri ve simgeleri bir yan bölmede göreceğiz.

Bu güncellemeler Instagram’ı büyük ekranlarda da kullanmayı kolaylaştıracak gibi duruyor.

İçerik planlama özelliği

Instagram’ın geliştirdiği bir sonraki özellik de içerik planlama… Bu güncelleme birçok kullanıcı tarafından uzun süredir beklenmekte ve platformda bu özellik bulunmadığı için ihtiyaç farklı uygulamalarla giderilmeye çalışılmaktaydı. Fakat artık Instagram kullanıcıları; paylaşımlarını ileri bir tarihte paylaşılması için programlayabilecek. Kullanıcılar bu özelliği kullanmak için ‘gelişmiş seçenekler’e tıklayarak 75 günlük süre içerisinden istedikleri tarihi seçmeleri yeterli olacak.

Bu yeniliklere ek olarak maalesef henüz iPad için herhangi bir güncelleme olmayacak. Bu senenin başlarında Mosseri, iPad uygulamasını yenilemenin öncelik olarak görülebilmesi için yeterli büyüklüğe sahip olmadığını açıklamıştı.

Exit mobile version