Instagram yüz tanıma sistemi ile 18 yaş altı kullanıcıları tespit edecek

Sosyal medya devi Instagram 18 yaş altı kullanıcıları tespit etmek yüz tanıma sistemini devreye almaya hazırlanıyor.

instagram yuz tanima teknolojisi

İnternetin hayatımıza girmesiyle hayatımızı kolaylaştırırken bazı zararları olabiliyor. Hatta bazen yüzü astarından pahalıya gelebiliyor. Özellikle internet gelişimini tamamlamamış olan çocuklar üzerinde geri dönülemez zararlara sebebiyet verebiliyor.

Düzenleyici kuruluşlar her ne kadar bu konuda birçok düzenlemeler getirse de 18 yaş altı kullanıcıları tespit etmek pek mümkün olmuyor. Ancak sosyal medya devi instagram 18 yaş altı kullanıcıları tespit etmek için yüz tanıma sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Yüz tanıma sistemi için Yoti ile anlaşmaya varıldı

İnstagram yüz tanıma sistemi için İngiltere merkezli küresel kimlik ve biyometrik teknoloji şirketi Yoti ile anlaşmaya vardı. Böylece İnstagram yüz tanıma teknolojisi ile 18 yaş altı kullanıcıları tespit edecek. Ancak instagram’ın bu açıklamasının ardından kullanıcılar arasında güvenlik kaygısı oluşmaya başladı. İnstagram ise kullanıcıların bu kaygılarını gidermek için ‘’ Gençlerin ve yetişkinlerin kendi yaş grupları için doğru deneyimi yaşadığından emin olmak için bunu test ediyoruz. Birinin genç (13-17) olup olmadığını öğrendiğimizde, onların hesaplarını otomatik olarak gizlemek, tanımadıkları yetişkinlerden istenmeyen kişileri engellemek ve reklam verenlerin seçeneklerini sınırlamak gibi yaşa uygun deneyimler sağlıyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Bilindiği üzere instagram 13 yaş altı kişilerin hesap açmasına kesinlikle izin vermiyor. 13-17 yaş arasındaki kullanıcılar için ise hesabını gizli moda alıyor ve reklam verenlerin onları hedeflemesini engelliyor.

Exit mobile version