İki büyük Bethesda oyunu ertelendi!

Starfield

Microsoft şirketinin sahibi olduğu ünlü video oyunu yayıncısı Bethesda bugün önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin uzun süredir heyecanla beklenen bilim kurgu RPG’si Starfield ve Arkane Studios’un geliştirdiği vampir temalı nişancı oyunu Redfall için üzücü kararlar geldi. Yayıncı firma normal şartlarda bu yıl piyasaya çıkması beklenen iki oyunun da ertelendiğini paylaştı.

Bethesda konuya ilişkin ilk açıklamalarını Twitter üzerinden gerçekleştirdi. Ekip, “Arkane Austin ve Bethesda Game Studios ekiplerinin oyunları için inanılmaz tutkuları var. Biz de onlardan en iyi sonucu almak istiyoruz,” açıklamasında bulundu ve iki oyunu da ertelediklerini aktardı.

Starfield ve Redfall ne zaman çıkacak?

Bethesda’nın yaptığı açıklamalara göre Starfield ve Redfall oyunları 2023 yılının ilk yarısına ertelendi. Bu üzücü haberin akabinde şirket, her iki oyunun da ilk uzun fragmanlarını ve oynanış görüntülerini çok yakında paylaşacaklarına ilişkin oyunculara bir söz verdi. 12 Haziran tarihinde gerçekleşecek Xbox ve Bethesda Game Showcase’de bu görüntülerin yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Bethesda’nın ilk özel Xbox oyunları

Her iki oyun da Bethesda şirketinin yeni sahibi Microsoft için oldukça önemli bir yerde duruyor. Çünkü bu yapımlar, Xbox konsollarına gelecek ilk özel Bethesda oyunları olacaklar.

Her ne kadar Deathloop ve Ghostwire: Tokyo yapımları satın alma anlaşmasından sonra piyasaya çıkmış olsalar da öncelikli olarak Xbox’a gelmedi. Geçmişte yapılan anlaşmalardan dolayı ilk PlayStation cihazlarında yayınlandı. Bunun tam aksine Starfield ve Redfall çıktığı gün itibariyle Xbox Game Pass servisinde yerini alacak.

Exit mobile version