GTA 6 Yolda! Oyundan İlk Görüntüler Sızdırıldı!

Oyun sektörünün merakla beklediği GTA 6'nın, deneme sürecinde ilk kez oynandığı video internete sızdı.

gta6

Dünya çapındaki oyun serisi GTA’nın (Grand Theft Auto) yeni versiyonu hakkında çıkacak bilgiler, tüm oyun camiası tarafından merakla beklenmekteydi. Oyuncuların uzun süredir beklediği GTA 6 detayları, bu sabah itibarıyla internet ortamındaki yerini aldı. İnternetteki popüler oyun portallarında dolaşıma sokulan GTA 6 görüntüleri; serinin hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Oyunu tasarlayan Rockstar Games’e yakın kaynaklardan sızdırıldığı düşünülen bu görüntüler hakkında hiçbir resmi açıklama yayımlanmadı.

GTA 6’ya dair yakın dönemde gelen bilgiler ve bugün itibarıyla internette görülen fotoğrafların birbiriyle eşleştiği ortaya çıktı. Gerçekçi görünüm, Vice City’de oynanacak setup ve çift halinde oynama seçeneklerini doğrulayan bu görseller; oyunun hayranlarına müjde niteliğinde bir sürpriz olarak yorumlandı. Hem fotoğraf hem de videoların forumlarda dolaşıma girdiği gözlemlendi. Videolardan ortaya çıkan detaylardan biri de, GTA 6’nın geliştirme sürecinin devam ettiği oldu. Bu da hayranların sevinemediği tek detay olarak öne çıktı.

Oyun Vice City’de Geçiyor!

Yıllar sonra raflardaki yerini alacak GTA oyunu, serinin 3. oyununun geçtiği Vice City şehrinde konumlanıyor. Oyunun popüler hale gelmesindeki en önemli içeriklerden biri olarak bilinen GTA: Vice City, Türkiye’de de milyonlarca gencin oyun envanterindeki yerini almıştı. Videolarda görüntülenen kodlarla ve oyundan bazı görüntülerle anlaşılan bu durum; oyunun kullanıcılarına nostaljik bir hava vermeyi amaçladığını gösteriyor. Vice City’de yaşanacak olayların akışını ve eski oyunlarla olan bağlantısını merakla bekleyen hayranlar; oyunun yayınlanacağı tarih için adeta gün saymaya başladı.

Serinin yeni oyununun ismi henüz belirlenmedi. Ancak GTA 6 olarak bilinen bu projede, önceki oyunlardan farklı unsurların da olacağı ortaya çıktı. 1997’den beri farklı versiyonlarla kullanıcılarla buluşan GTA oyunlarında, ana karakterin kadın olabildiği hiçbir etap bulunmamaktaydı. Oyunun yeni versiyonunda ise, ilk defa bir kadın karakterin ana rolde olacağı kesinleşti. Amerikan sinemasının efsanevi ikilisi Bonnie ve Clyde’ı andıran bir setupın kurulduğu tahmin edilirken; hem erkek hem de kadın karakterin çift olarak konumlandığı bir oynama etabının tasarlandığı ise videolardaki detaylardan anlaşılan unsurlardan oldu.

Sızıntıyı Rockstar’dan Yapıldı!

GTA forumlarından paylaşılmasıyla birlikte ortaya çıkan bu videolar; forum üyesi bir hacker tarafından Rockstar Games’in içerik bulutundan sızdırıldı. Sızıntıyı yapan kişi aynı anda 90 videoyu forum üyeleriyle paylaştı. GTA 5 ve 6’nın kaynak kodlarını ve test sürümlerini de edindiğini söyleyen forum üyesi hacker; bunları da kısa bir süre içerisinde paylaşacağını açıkladı.

GTA haberleri; oyun platformları içerisindeki en popülerlerden biri olan Resetera’da da büyük yankı uyandırdı. Resetera kullanıcılarının bir kısmı ise, oyun görüntülerinin GTA’nın yeni versiyonu olmadığına inanıyor. Sızıntıların Red Dead Redemption 2’nin bir kısmıyla birleştirilen görüntüler olduğunu düşünen kullanıcılar; kendisini hacker olarak tanımlayan kişiye inanmadıklarını açıkça belirtti.

Oyundan çıkan diğer detaylarda ise, GTA 6’nın GTA 5’ten sonraki bir zaman diliminde yer alacağı oldu. Videolardaki diyaloglarda GTA 5’te yer alan bir karakterin de bulunması, zaman akışının bir önceki oyunun kaldığı yerden gideceğine inanmasını sağladı. GTA’nın yaratıcısı Rockstar Games ise; sızıntı veya yayın tarihi hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Sızıntıların telif atılarak internetten kaldırılması beklenirken, tarih konusunda ise şüphelerin devam ettiği biliniyor.

1997 yılında ilk kez oyuncularla buluşan Grand Theft Auto (GTA), yıllar içerisinde çıkan farklı versiyonlarıyla birlikte tüm Dünya’da popülerleşti. 2013 yılında GTA V’i yayınlayan Rockstar Games; yaklaşık 10 yıldır devam eden suskunluğu kısa bir süre içerisinde bozabilir.

Exit mobile version