Google yeni televizyonlarda tüm özellikleri devre dışı bırakacak!

Google TV'nin üzerinde çalışan ilk akıllı TV'ler henüz piyasaya çıkmadı, ancak yaptıklarında, TV'nin akıllı özelliklerini çıkaran bir "Temel TV" özelliği ile gelecekler.

Google yeni televizyonlarda tüm özellikleri devre dışı bırakacak!

Google TV, akıllı TV özelliklerinin dışında “temel” bir UI modunu öne çıkaracak. Yeni bir TV satın alırken ekranın bir dizi akıllı özelliği bir araya getirme ihtimali yüksektir. Bu nedenle bir TV bulmak daha zor bir görev haline geliyor (iyi veya kötü), ancak Google TV’nin kullanıcılara TV deneyimlerini basitleştirme seçeneği sunabileceği görülüyor.

Bir rapora göre, Google TV TV’lere yöneldiğinde, kullanıcı arayüzünde bir “Temel TV” seçeneği bulunacak. Seçeneğin başlığından da anlaşılacağı gibi, kullanıcılara etkili bir şekilde kullanıcı arayüzünün yalnızca temel girdileri içeren tamamen düz bir sürümünü verecektir.

Google TV’yi kurarken, kullanıcılardan tam bir Google TV kullanıcı arayüzü ortamı veya Temel TV düzeni arasında seçim yapmaları istenecektir. İkincisi, yalnızca girişler ve Canlı TV görünüşte seçenek olarak kalacaktır. Kişiselleştirme, Google Asistan ve uygulamalar gibi temel akıllı özellikler bu modda yer almaz. Kullanıcılar telefonlarından TV’lerine içerik bile yayınlayamayacak.

Google’ın işletim sistemi TV’ye yüklenmeye devam edecek olsa da, Temel TV modu onu basit bir ekrana dönüştürecektir. Bazıları için gereksiz bir seçenek gibi görünebilir. Akıllı TV’ler, bir dizi hizmetten içerik tüketen veya ekranlarına içerik yayınlayanlar için son derece yararlıdır. Ancak bu televizyonların da kusurları var. Kişisel verilerle yüklü başka bir IoT cihazı olan akıllı TV, ev ağınızdaki başka bir potansiyel güvenlik açığıdır.

Peki siz basit bir televizyona dönmeyi ister miydiniz?

Exit mobile version