Google, Gmail İçin Hangi Verileri Topladığını Açıkladı!

Google, Gmail uygulamasına sessizce Uygulama Gizliliği etiketlerini ekledi. Daha önce gizlilik ayrıntılarını YouTube uygulamasında göstermişti. Şimdilik yalnızca iki uygulama gizlilik etiketi içeriyor.

google gmail

Google şimdi Gmail uygulamasının sizden topladığı verileri açıklıyor. Elbette bu kendi kendilerine gelişen bir durum değil. Apple’ın verileri açıklama politikasının hemen arkasından geldi.  Şirket, kullanıcılara uygulamalar tarafından toplanan verileri anlatmak ve daha fazla güvenlik ve gizlilik sağlamak amacıyla Apple’ın gizlilik etiketlerini eklemek için iOS için Gmail uygulamasını güncelledi.

Bu, Google’ın, kullanıcıları uygulamayla paylaştıkları veriler hakkında güncellemek için gizlilik etiketlerine sahip olan iOS için YouTube uygulamasını kısa süre önce güncellemesinden sonra geliyor. İşte Gmail ile neler paylaştığınıza bir göz atın.

Bu, iOS için Gmail’in topladığı verilerdir. iOS için Gmail, öncelikle reklam, analiz, ürün kişiselleştirme ve uygulama işlevselliği amaçlarıyla veri toplar. Kapsanacak dört geniş kategori ile, uygulama tarafından toplanabilecek verilerin listesi oldukça uzundur.

Uygulama, yukarıda belirtilen tüm amaçlar için konumunuzu, kullanıcı kimliğinizi ve kullanım verilerinizi ve arama geçmişinizi, kişi bilgilerinizi toplar. Listenin altında gelen kullanıcı içeriğine (fotoğraflar veya videolar, ses verileri ve daha fazla içerik), satın alma bilgilerine ve hatta tanılamalara (kilitlenme verileri, performans verileri ve daha fazlası) erişim olacaktır.

Google, adı, adresi, telefon numarası veya daha fazlası gibi kişisel bilgilerinizi toplamaz. Kayda değer bir nokta, bahsedilen verilerin Gmail’in toplayabileceği bir şey olmasıdır. Bu, uygulamanın verileri kesinlikle toplamasına gerek olmadığı anlamına gelir. Bunu yapabilir veya yapmayabilir.

iOS’ta uygulama gizlilik etiketleri nasıl kontrol edilir?
Apple, iOS 14 ile gizlilik etiketlerini tanıttı ve uygulamaların bunları geçen yıl Aralık ayında eklemesini zorunlu hale getirdi. Bu, toplanan verilere göz kulak olmanıza yardımcı olur. Gmail’in veya belirli bir iOS uygulamasının tüm verilerini topladığını görmek istiyorsanız, aşağıdaki basit adımları izlemeniz gerekir:

Adım 3: Toplanmakta olan tüm verileri alacağınız Gizlilik bölümünü görmek için biraz aşağı kaydırın. Aynı konuda daha iyi ve ayrıntılı bir fikir edinmek için “Ayrıntıları göster” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Google şu anda gizlilik etiketlerini uygulamalarının yalnızca ikisine koydu ve diğer Google Fotoğraflar, Google Drive, Google Haritalar, Google Chrome ve daha fazlası gibi popüler olanlar henüz etiketlere dahil değil.

Peki siz gizlilik etikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version