Google, çok sayıda çalışanını işten çıkardı

Google, maliyetleri azaltma amacıyla Google Asistan ve Pixel telefon gibi donanımlar üzerinde görev yapan mühendislerini işten çıkardı.

google habermeydan

Google, çok sayıda çalışanını işten çıkardı.

2024’ün ilk günlerinde, teknoloji devi Google’dan işten çıkarma haberleri geldi. Şirket, yapay zekaya odaklanarak masraflarını düşürme amacıyla çeşitli bölümlerde yüzlerce çalışanını işten çıkardı.

Silikon Vadisi merkezli şirket, çekirdek mühendislik bölümünden başlayarak, sesle çalışan sanal asistan Google Asistan, Pixel telefon, Fitbit saatler ve Nest ürünleri gibi donanımları üreten bölümlerde işten çıkarmalar gerçekleştirdi. The New York Times’ın haberine göre, şirket, bazı çalışanlara “Devam eden istihdam konusunda zor kararlar almak zorunda kaldık ve üzgünüz ki pozisyonlarınız ortadan kaldırıldı” şeklinde bildiri gönderdi.

Google’dan yapılan açıklamada, “Şirketimizin öncelikleri ve gelecekteki önemli fırsatlara sorumlu bir şekilde yatırım yapıyoruz” denildi.

Büyük teknoloji şirketleri arasında, geçen yıl Amazon, Meta ve diğerleri tarafından yapılan binlerce işten çıkarma eğilimi devam ediyor. Örneğin, Amazon Twitch, Prime Video ve MGM stüdyolarından yüzlerce çalışanı işten çıkardı. Xerox, bu ay içinde 23 bin kişinin yüzde 15’ine işten çıkarma kararı aldı, Unity Software ise iş gücünün yüzde 25’ini azaltma kararı açıkladı.

Google, Ocak 2023’te gerçekleştirdiği en büyük işten çıkarmada iş gücünün yüzde 6’sını, yani 12 bin kişiyi işten çıkarmıştı. O tarihten bu yana şirket yöneticileri, giderek büyüyen üretken yapay zeka alanına odaklanarak maliyetleri önemli ölçüde azaltmayı planlıyor. 30 Eylül itibarıyla 182 bin çalışana sahip olan Google, son işten çıkarmaların genel bir yeniden yapılanmanın bir parçası olduğunu ifade etti.

Exit mobile version