FiFA 21 Oyununun En Güçlü 5 Takımı İle Takım Dizilişi

FIFA 21 oyununun en güçlü ve en iyi takımları ile bu takımların en iyi taktik senaryolarını derinlemesine inceledik.

FiFA 21 Oyununun En Güçlü 5 Takımı İle Takım Dizilişi

Herhangi bir futbol fanatiği eğer konsol oyunlarına da az çok meraklı ise FİFA ve PES serilerinden herhangi birisini mutlaka oynamıştır. Dolayısıyla konsol ve bilgisayar oyunları arasında en çok oynanan oyunlar listesinde ilk sıra ya FiFA ya da Pro Evolution Soccer serisinden birisidir diyebiliriz. FİFA 21 versiyonu bugüne kadar gelmiş geçmiş en çok oynanan seriler arasına adını yazdırdı. FIFA 21 oyununda dünyanın tepe ligleri arasında yer alan Premier Lig’den La Liga’ya, Ligue 1’den Bundesliga’ya kadar Avrupa’nın en büyük ligleri ile beraber dünya milli takımları da yer alıyor.

FIFA 21 oyununun dünya genelinde bu kadar oynanmasının yanında birçok oyun sever halen oyun içerisinde seçtikleri takımın güç seviyesi konusunda veya hangi takımın hangi taktik dizilişi ile daha iyi oynadığı konusunda bilgi yetersizliği de mevcut. HaberMeydan ekibi olarak biz bu konuyu derinlemesine araştırdık ve FIFA 21 oyunu ile ilgili en güçlü 5 takımı liste halinde okuyucularımıza sunmaya çalıştık.

FiFA 21 En Güçlü Takımları Hangileri?

FIFA 20 oyununda hangi takım daha güçlü, biz hangi takımı seçmeliyiz? sorusunun doğru yanıtını bulabilmek için öncelikli olarak güncel takım kadroları ile oynadıkları ligdeki kendi aralarındaki güç farkını incelememiz gerekiyor. Detaylı araştırmalarımız neticesinde en iyi ve en güçlü takımlar, bu takımların en iyi oynadıkları takım dizilişleri ile sizlere bu yazıyı hazırladık. İşte en güçlü FiFA 21 takımları..

1. Liverpool – İngiltere Premier Lig

FİFA 21 oyununda en güçlü takımlar listesinde ilk sırayı bir önceki FIFA 20 serisinde ilk 5 sırada kendisine yer bulamayan İngiliz takımı Liverpool almış durumda. Liverpool, FIFA 21 oyununun en iyi takımı olarak karşımıza çıkarken geride bıraktığımız sezon kazandıkları şampiyonluk kupasının bunda çok büyük farkı bulunuyor. FIFA 21 oyununun genel güç ortalaması ele alındığında Liverpool, 85 güç ortalamasını yakalamış bulunuyor. Takım defansı 86, orta saha güç dengesi 84 ve Muhammed Salah’ın oynadığı forvet hattı ise neredeyse ateş ederek 89 puan ortalaması yakalamayı başarmış durumda. Liverpool takımının en iyi taktik diziliş formasyonu 4-3-3 olarak sahada yer alıyor.

2. Manchester City – İngiltere Premier Lig

FIFA 21 oyununda en güçlü ikinci takım ise ligi Liverpool’a kaptıran Manchester City oldu. Bir önceki FiFa 20 oyununda da en iyi takımlar sıralamasında ikinci sırada yer alan M. City, bu yerini korumayı başardı. Takımın genel güç ortalaması 85 olurken defansın gücü 83, orta saha dengesi 86 ve forvet hattı ise 86 olarak oyunda sisteme eklenmiş. Manchester City takımını seçtiğinizde en iyi taktik varyasyonu 4-1-2-3 olarak sahada konumlandırmanız gerekiyor.

3. Real Madrid – İspanya La Liga

FiFA 20 oyununda en güçlü takım olan Real Madrid, C.Ronaldo’nun ayrılmasının ardından iki basamak geriye düşerek FİFA 21 oyununda üçüncü sırada kendisine ancak yer bulabildi. FIFA 21 oyununda en iyi takımlar listesinde 3. sırada yer alan köklü İspanyol ekibinin genel güç ortalaması 85 olarak karşımıza çıkarken defansın güç skalası 85, orta saha 86 ve forvet hattı ise 84 olarak güncellenmiş görünüyor. FIFA 21 oyununda en etkin Real Madrid oyuncuları Modric, Ramos ve Benzema olacak. Oyun içerisinde takımı en etkin kullanabileceğiniz takım dizilişi ise 4-3-3 olarak karşımıza çıkıyor.

4. Bayern Münih – Almanya Bundesliga

FIFA 21 oyununun en iyi takımları sıralamasında Alman panzeri Bayern Münih ise dördüncü sırada kendisine yer bulmayı başardı. Köklü Alman kulübünün oyundaki genel güç ortalaması 84; defansın gücü 82, orta saha 85 ve forvet hattı ise inanılmaz bir şekilde 91 olarak karşımıza çıkıyor. Yani eğer ofansif oynamayı seviyorsanız FIFA 21 oyununda almanız gereken takım Bayern Münih olabilir. Takımı bu kadro yapısıyla en iyi kullanabileceğiniz takım diziliş formasyonu 4-2-3-1.

5. Barcelona – İspanya La Liga

Barcelona da FIFA 20 oyununa göre güç kaybeden takımlar arasına adını yazdırdı. Bir önceki seride üçüncü sırada yer alan Katalan kulübü FIFA 21 oyununda en güçlü takımlar listesinde 5. sırada kendisine yer buldu. Barcelona takımının genel güç ortalaması 84 olarak belirtilirken defansif güç ortalaması 83, orta saha 85 ve forvet hattındaki güç ise 84 olarak listeye girdi. Takımın gol yükünün büyük parçası olan Suarez bilindiği üzere takımdan ayrıldı. Güncel kadrosu ile takımın en dikkat çeken oyuncuları Coutinho, Ansu Fati, Griezmann ve Lionel Messi. Barcelona takımının en iyi diziliş formasyonu 4-3-3 olarak kullanılıyor.

FIFA 21 En İyi 6 – 10. Sıradaki Takımlar

FIFA 20 oyununda en güçlü ilk 5 takım listesinde olup büyük güç kaybı ile FIFA 21 oyununda liste dışı takımlar da mevcut. İyi bir FIFA 21 deneyimi yaşamak için yine de oyuncu ve takım bütünlüğü ile bu takımları da seçip oyunun keyfine varabilirsiniz. Daha önceki yazılarımızda en güçlü PES 2020 takımları ile birlikte eFootball 2022 en güçlü takımlar listesini de sizlerle paylaşmış ve PES hayranlarına özel olarak da bilgilendirmeler yapmıştık.

FIFA 21 oyununda en güçlü takımlar listesinde 6. sırayı 83 genel güç ortalamasıyla İtalyan devi Juventus alıyor. Fransa’nın en güçlü takımlarından Paris Saint Germain 83 puan ortalaması ile 7. sırada yer alırken aynı güç ortalamasında bulunan İspanyol Atletico Madrid ise 8. sırada kendisine yer buldu. İngiliz Tottenham Hotspur takımı 9. sırayı 82 genel güç ortalaması ile alırken yine aynı puanla 10. sırada Chelsea yer alıyor.

Exit mobile version