Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi Üyeliği’ne seçildi

Yapay zeka, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Oyun sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, dünyanın dört bir yanından saygın ve etkili iş liderlerinin davet edildiği Forbes Teknoloji Konseyi'ne üyelik kabulü aldı.

erkul habermeydan

Türkiye’nin teknoloji girişimciliği ekosisteminin ilerlemesine ve büyümesine yaptığı katkılarla bilinen Cerebrum Tech adlı yeni nesil teknoloji şirketinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Erdem Erkul, dünya çapındaki CIO’lar, CTO’lar ve üst düzey teknoloji yöneticilerine yönelik özel bir topluluk olan Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi.

Özel bir değerlendirme komitesi tarafından incelenen Erkul, iş dünyasındaki ve girişimcilik alanındaki derin deneyimi nedeniyle konseye üye olarak kabul edildi. İnceleme Komitesi, başarılı bir şekilde iş büyütme kriterlerini yerine getirmenin yanı sıra kişisel ve profesyonel başarıları ile kazanılmış ödülleri değerlendirdi.

Dr. Erkul, konsey üyesi olarak dünya çapında profesyonel etkisini artırmak için çeşitli özel fırsatlara erişme imkanı bulacak. Yalnızca üyelere açık olan bir platformda diğer seçkin liderlerle iletişim kurma ve işbirliği yapma şansı elde edecek olan Erkul, aynı zamanda yazacağı makalelerde uzman görüşlerini paylaşacak ve Forbes’un web sitesinde yayınlanan Uzman Panellerine katkıda bulunma fırsatını da yakalayacak.

“Türk teknoloji ekosisteminin temsilcilerinden biri olarak Forbes Teknoloji Konseyi’ne katılmaktan gurur duyuyorum” diyen Dr. Erkul, “Bu üyelik, aynı zamanda Türkiye’de gelişen teknoloji girişimciliği ortamının titizlikle izlendiğinin ve önde gelen küresel yatırım merkezlerinde dikkate alındığının da bir göstergesidir. Bu topluluk içinde kurduğumuz iş birlikleri, Cerebrum Tech’i yapay zekâ teknolojileri alanında global çapta öncü olmaya doğru yönlendirirken ekosistemimiz için de çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Samsung ve Microsoft gibi global teknoloji devlerinde ve Cerebrum Tech’teki görevlerim sırasında edindiğim bilgi ve deneyimleri konsey üyesi arkadaşlarımla paylaşmayı heyecanla bekliyorum. Forbes Konseylerine düzenli olarak katkıda bulunacağım” diye konuştu.

Teknoloji ve e-devlet alanlarında önemli akademik çalışmalara imza atan ve uzun yıllar Microsoft ve Samsung şirketlerinde üst düzey yönetici pozisyonlarında bulunan Dr. Erdem Erkul, 2021 yılında yeni nesil teknolojiler üzerine faaliyet gösteren Cerebrum Tech’i kurdu. Akıllı şehirler, yapay zeka, Nesnelerin İnterneti (IoT), metaverse ve siber güvenlik gibi alanlarda sürdürülebilirlik temelinde teknolojiler geliştiren Cerebrum Tech, hızlı ve güçlü büyümesiyle Türkiye’de İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Silikon Vadisi, Seul, Rotterdam, Malta ve Londra’da bulunan ofisleriyle küresel çapta çalışmalarını sürdürüyor. Dr. Erdem Erkul 2022 yılının haziran ayından bu yana, Türkiye’deki teknoloji ekosisteminin küresel iş piyasalarıyla entegrasyonunu güçlendirmek amacıyla kurulan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Exit mobile version