En Popüler Sosyal Medya Platformları

En Popüler Sosyal Medya Platformları

En Popüler Sosyal Medya Platformları

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde sosyal medyanın hayatımızdaki yerini inkar edemeyiz. 2007 yılının son aylarında popüler hale gelen ve bir anda Türkiye’nin gündemine giren Facebook; tabiri caizse bir sosyal medya devrimi başlattı. Facebook’u sırasıyla Twitter ve Instagram takip etti. İnsanlar; sosyal medya platformları sayesinde keyifli zaman geçirebilirler. Uzun yıllardan bu yana görmedikleri arkadaşları veya aile dostlarıyla görüşebilirler. Çok daha sağlıklı bir şekilde iletişim kurabilirler. Kendilerini yalnız hissetmezler.

Sosyal medya; değerlendirmesini bilene harika imkanlar sunuyor. İnsanlar; sosyal medya sayesinde para kazanabilirler. Bir şeyler üretenler; sosyal medyayı kullanarak söz konusu ürünleri başkalarına satabilirler. Ayrıca, içerik üreticileri de reklamlar sayesinde ciddi para kazanabilirler. Buna ek olarak, insanlar; sosyal medya aracılığıyla dünyada olup bitenlerden haberdar olabilirler. Benzer zevklere sahip oldukları insanlarla tanışıp arkadaş olabilirler. Yeni arkadaşlar edinmek, hali hazırdaki arkadaşlarla çok daha iyi bir şekilde iletişim kurmak, ders ve ödevler hakkında bilgi almak ve kendini daha iyi bir şekilde ifade etmek de sosyal medyanın faydaları arasındadır. Gelin, biraz da en popüler sosyal medya platformları hakkında bilgi verelim!

En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Sosyal medyanın sunmuş olduğu avantajlardan siz de faydalanabilirsiniz. 2022 yılını tamamlamaya hazırlandığımız şu günlerde en popüler sosyal medya uygulamaları hakkında bilgi almaya ne dersiniz?

Facebook

Listemizin ilk sırasında Facebook yer alıyor. Mark Zuckerberg; 2004 yılında Facebook’u hayata geçirdiğinde bu projesinin dünya çapında ses getireceğini muhtemelen tahmin etmemişti. Ancak, Facebook; daha önce de ifade ettiğimiz gibi bilhassa 2007 yılının son ayları ile beraber eşi benzeri görülmemiş bir popülerlik elde etti. Hatta, ilk dönemlerinde Facebook için ilkokul arkadaşını bulma platformu deniliyordu. Facebook; yıllar içerisinde kullanıcı sayısını arttırdı. Her ne kadar kendisini yenileyemediği için birtakım eleştiriler alsa da halen daha milyonlarca insanın Facebook’u kullandığını ifade edebiliriz.

İnsanlar; Facebook sayesinde arkadaşları ve aileleri ile çok daha güzel bir şekilde iletişim kurma şansına erişiyorlar. Günlük hayatta görüşemedikleri insanlarla olan iletişimlerini sosyal medya aracılığıyla sağlıyorlar. Bunun yanı sıra, Facebook’un önemli bir reklam platformu haline geldiğinden bahsedebiliriz. Markalar; ürün ve hizmetlerini tüketicilere tanıtmak ve onları satın alma davranışına yönlendirmek adına Facebook reklamlarını tercih ediyorlar.

Takdir edersiniz ki, Facebook; en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alır. Ancak, yalnızca bireysel kullanıcılar için önemli değildir. Bilhassa işletmeler için önemli bir reklam ve pazarlama seçeneği haline gelmiştir. Markalar; Facebook sayesinde hedef kitlelerine çok daha rahat bir şekilde erişirler. Buna ek olarak, marka bilinirliklerini de arttırıyorlar. Facebook; aynı zamanda markaların internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yapabilmesini de sağlıyor. Sonuç olarak, Facebook’un hem ticari hem de kişisel olarak kullanılabilen son derece faydalı bir sosyal medya platformu olduğunu söyleyebiliriz.

Instagram

En popüler sosyal medya platformları listesinin olmazsa olmazlarından birisi tahmin edebileceğiniz üzere Instagram! 2010 yılından bu yana varlığını devam ettiren Instagram; kısa süre içerisinde Facebook’un pabucunu dama atmayı başardı. Diğer sosyal medya platformlarına kıyasla görselliğe dayalı olduğu söylenebilir. Instagram kullanıcıları; fotoğraf ve video paylaşımı yapabilirler. Bunun yanı sıra, diğer kullanıcıların fotoğraf ve videolarını görüntüleme ve onlar hakkında yorum yapma şansına da erişirler. Instagram; tıpkı Facebook gibi insanlara sevdikleri kişiler ile iletişime geçme imkanını verir. Bunun yanı sıra, hikayeler, canlı yayın, IGTV, Insta Shop gibi farklı özellikleri de vardır. Bu özelliklerin hem kişisel hem ticari amaçlarla kullanılması mümkündür.

Instagram; hem bireysel kullanıcıların hem de işletmelerin etkili paylaşımlar yapmasını sağlar. Bu sayede, işletmeler; hedef kitlelerine kısa sürede ulaşabilirler. Instagram reklamları; açık hava ve televizyon reklamcılığı seçeneklerine kıyasla çok daha verimlidir. Hedef kitleye ulaşma ve onları satın alma davranışına yönlendirme konusunda daha iyisini vaat eder. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde ölçeğinden bağımsız olarak her markanın influencer’lar aracılığıyla Instagram’da ürün ve hizmet tanıtımı yaptıklarını söyleyebiliriz. Bu durum; markaların satışlarını hatrı sayılır biçimde arttırır.

Twitter

En popüler sosyal medya uygulamaları denildiği zaman gelen bir diğer seçenek Twitter oluyor. 2006 yılında kurulan Twitter; bilhassa 2010’lu yılların ikinci yarısı ile beraber günümüzdeki popülerliğine erişti. Kullanıcılar; 140 karakter kullanıp twit atarak dertlerini başkalarına duyurma şansını elde ediyorlardı. Ancak, Twitter; geçtiğimiz yıllarda radikal bir karar alarak karakter sınırını 280 olarak belirledi. Bu durum; Twitter kullanıcılarını çok sevindiren bir gelişme oldu.

Twitter; kullananların da bildiği üzere Facebook ve Instagram’a kıyasla farklı özellikler taşır. İnsanlar; her iki sosyal medya platformunda fotoğraf ve video paylaşarak sosyalleşme şansını elde ederler. Ancak, Twitter; insanların bilgi alabilecekleri bir platformdur. Klasik sosyal medya platformlarına kıyasla çok daha iyisini sunar. Kullanıcılar; hem duygu ve düşüncelerini dile getirme hem de güncel ve uluslararası olaylar hakkında bilgi alma şansına erişirler.

Twitter; sıradan insanlar için olduğu kadar işletmeler için de ciddi avantajlar sunar. İşletmelere ticari kullanımlarda fırsatlar sunduğunu söylemek gerekir. Küçük, orta veya büyük olmasından bağımsız bir şekilde her markanın Twitter üzerinden hedef kitlesiyle veya hali hazırdaki müşterileriyle iletişim kurmasına rastlanır. Bu durum; işletmelere reklam ve pazarlama açısından önemli bir katkı sağlar. Twitter; marka bilinirliğinin ve ürün – hizmet satışlarının artması adına en güzel imkanları sunan sosyal medya platformu olarak bilinir.

Youtube

2000’li yıllardan bu yana hayatımızda olan Youtube; eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için harika bir seçenektir. Kullanıcılar; Youtube’a eklenmiş milyonlarca videoyu izleme şansına erişirler. Bunun yanı sıra, istedikleri takdirde kendileri de Youtube’a video ekleyebilirler. Youtube’da aklınıza gelebilecek her konuda video bulabilirsiniz. Lise ve üniversite derslerine ait içeriklerin yanı sıra yemek tarifleri, gezi, seyahat, oyun, müzik ve daha birçok kategoride yer alan videolara yalnızca tek bir tıkla ulaşabilirsiniz.

Youtube; değerlendirmesini bilene başka hiçbir yerde bulunamayacak türden maddi ve manevi imkanlar sunar. 2022 yılının Kasım ayında olduğumuz şu günlerde dünya çapında binlerce insanın Youtube sayesinde hatrı sayılır paralar kazandıklarını ifade edebiliriz. Youtuber olarak da nitelendirilen bu kullanıcılar; kendi kanallarına yükledikleri videoların başkaları tarafından izlenmesi sayesinde hem popülerliğe erişirler hem de para kazanırlar.

Youtube; bireysel kullanıcılar için olduğu kadar işletmeler için de harika imkanlar sunar. Markalar; Youtube üzerinden ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapabilirler. Hedef kitlelerini bilgilendirebilirler. Onları ürün ve hizmet satın alma davranışına yönlendirebilirler. Youtube; en az Facebook ve Instagram kadar verimli bir reklam ve pazarlama platformu olmasıyla dikkat çeker. Ayrıca, burada her markanın bütçesine uygun reklam seçenekleri de yer alır.

TikTok

TikTok; eğlenceli sosyal medya uygulamaları arayanlar için en iyi seçenek oluşuyla dikkat çeker. Çin’e ait bir platform olmakla beraber varlığını 2015 yılından bu yana devam ettirir. Hem Android hem de ios işletim sistemini barındıran cihazlar için uygun bir platformdur.

TikTok; Facebook ve Instagram’a kıyasla farklı özelliklere sahiptir. Kullanıcılar; video yaratma ve düzenleme şansına erişirler. Bunun yanı sıra, canlı yayın da yapabilirler. Tüm bunları yapmak adına yalnızca bir akıllı telefona ihtiyaç vardır. TikTok; bilhassa Z kuşağı gençlerinin favorisi haline gelmiştir. Diğer sosyal medya platformlarına kıyasla daha kısa sürede popülerlik kazanmıştır. Her ne kadar eleştiriler alsa da eğlenmek ve güzel vakit geçirmek isteyenler için harika bir seçenektir.

TikTok; daha çok bireysel kullanıcıların rağbet ettiği bir sosyal medya platformu olarak tanımlanabilir. Ancak, işletmeler de istedikleri takdirde TikTok hesabı açabilirler. Müşterileriyle bu platform üzerinden iletişim kurabilirler. Tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi hedef kitleye ürün ve hizmet tanıtımı yapmak adına uygun bir adres olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde TikTok hesabı açan ve hesabını çok iyi hale getirerek kazanç elde eden çok sayıda işletme mevcuttur.

Snapchat

2011 yılından bu yana hayatımızda olan Snapchat; tahmin edebileceğiniz üzere akıllı telefonlar için geliştirilmiştir. Tıpkı TikTok gibi ios ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda kendisine yer bulur. İnsanlar; Snapchat hesapları üzerinden fotoğraf, görüntü, ses ve video paylaşabilirler. Her ne kadar diğer sosyal medya platformlarının gerisinde kalmış gibi dursa da keyifli vakit geçirilebilecek bir sosyal medya platformudur.

Clubhouse

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından birisi de tahmin edebileceğiniz üzere Clubhouse! İnsanlar; bilhassa Covid-19 yüzünden dışarıya dahi çıkamadıkları dönemde eskiye kıyasla daha çok sosyal medyada yer almaya başladılar. Tüm iletişimlerini sosyal medya aracılığıyla sağladılar. Bu sayede, evde olmalarına rağmen keyifli vakit geçirdiler.

Clubhouse; 2020’li yıllarla beraber adından söz ettirmeye başlayan bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar; sesli bir şekilde sohbet edebilirler. Ancak, her isteyenin Clubhouse kullanması mümkün değildir. Çünkü, bu platforma yalnızca davetiye ile kaydolmak mümkündür.

Takdir edersiniz ki, insanlar; çok uzun süreden bu yana sosyal medya aracılığıyla sohbet ediyorlar. Clubhouse; sohbet işini bir üst noktaya taşıdı. Kullanıcılar; kendilerine özel sohbet grupları oluşturarak çok daha kaliteli bir şekilde sohbet etmek adına bu uygulamayı kullanıyorlar. İlgi alanlarındaki konular hakkında paylaşım yapan ve sohbet eden kullanıcılar; Clubhouse sayesinde keyifli vakit geçiriyorlar.

Eğlenceli Sosyal Medya Uygulamaları

Sosyal medya; her yaştan insan için kurtarıcı niteliğindedir. Stresli günler geçiren ve bir an olsun bu ortamdan uzaklaşmak isteyenler kendilerini sosyal medyada bulabilirler. Sosyal medya; insanların birbirleri ile aynı anda bilgi paylaşmasını sağlayan bir ortamdır. İnsanlar; internet üzerinden paylaşım yapma ve diyaloglara girme şansını da elde ederler. Güncel tarih itibariyle, çok sayıda sosyal medya platformunun olduğunu söyleyebiliriz. Bu platformlar; hem insanlar hem de markalar tarafından sıklıkla kullanılır. Söz konusu ortamlardan bazıları yazı, bazıları ise görsel içerik ya da videolara dayalıdır.

Siz de sosyal medya sayesinde güzel vakit geçirme şansını elde edebilirsiniz. Gelin, 2022 yılının en eğlenceli sosyal medya uygulamaları hakkında bilgi verelim!

Siz de yukarıdaki sosyal medya platformları sayesinde güzel zaman geçirebilirsiniz. Her birisinin size katacağı farklı şeyler olduğunu söyleyebiliriz.

 

habermeydan.com / teknoloji haberleri/

Exit mobile version