Elon Musk Twitter’ın Mavi Tik Uygulamasını Ücretlendirdi!

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ı satın alan Elon Musk, mavi tik edinerek "onaylı" olan hesaplara 8 dolarlık ücret tarifesi uygulayacağını açıkladı.

mavi tik

Aylar boyunca Twitter’ın bir önceki yönetimiyle çalkantılı bir satın alma süreci geçiren Elon Musk; yaklaşık bir hafta önce elinde lavaboyla girdiği Twitter Genel Merkezi’nden istediği sonucu aldı. Twitter’ın yeni sahibi olan ünlü iş insanı, Dünya’nın en popüler sitelerinden biri olan bu platforma getirmeye hazırlandığı yeni uygulamalarla tartışmaların odağına yerleşebilir. İlk icraatlarından biri olarak sitedeki birçok kapalı hesabı aktive edeceğini söyleyen Musk, sonraki planında ise ilkinden çok daha büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Twitter’dan mavi tik edinmiş hesaplardan ücret alma planıyla kamuoyunun karşısına çıkan Elon Musk; site tarafından gerçek kişi veya kurum olduğu onaylanan bu hesaplardan aylık 8 dolar talep edecek. Twitter’daki mavi tik sistemini “lordlar ve köylüler” gibi gördüğünü söyleyen Elon Musk; bu işaretin bir bedeli olması gerektiğini ve aylık 8 dolar alınacağını, kendi Twitter hesabından açıkladı. İstenecek bu rakamın ülkeler arasında değişiklik gösterebileceğini de ifade eden Musk; ödemeyi yapan kişilerin site kullanımında birçok yeni özellik elde edeceğini de aktardı.

Son günlerde Twitter kullanıcılarının gündemini işgal eden başlıca konulardan biri olan mavi tik krizi, Elon Musk’ın talep ettiği yönde ilerlemekte. 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ın başına geçen ünlü yatırımcı, geçtiğimiz günlerde sitede çalışan birçok üst düzey yöneticiyi işten çıkardı ve kendisini tek yönetici ilan etti. Twitter profilindeki bilgi bölümüne “Chef tweet” (Tweet şefi) yazan Musk, site üzerindeki kontrolüyle tepkileri çok daha fazla üzerinde toplamaya aday.

8 Dolar Ödeyenlere Uzun Video ve Ses Artısı!

Mavi tik sahiplerinden ücret talebinin ekstra özelliklerle birlikte geleceğini vurgulayan Elon Musk; içerik üreticileri için önemli bir fırsatın da bu sayede oluşabileceğini ifade etti. Daha uzun video ve ses içeriği yüklenebilme imkanını abonelik sistemiyle getireceklerini açıklayan Elon Musk; ücretlendirme sayesinde mavi tikli olan veya olmayan birçok spam hesabını da kapatabileceklerinin altını çizdi. Yorum yapabilme özelliklerine ve reklam görme ihtimallerine de müdahaleyi beraberinde getirecek bir abonelik sistemi hazırladıklarını belirten Musk; mavi tike getirilecek ücretlendirmenin kullanıcı nezdinde de kabul göreceğine inandığını söyledi.

Twitter üzerinde içerik üreten insanlara para kazanma imkanını da bu sayede sunabileceklerini söyleyen sitenin yeni patronu Elon Musk; Twitter’ın içerik platformu özelliğini daha fazla öne çıkaracakları bir modeli de sunmayı hedeflediğini gösterdi. Mavi tik özelliğine getirilen ücretlendirme sistemiyle alakalı birçok kişiyle tartışmaya giren Musk; ilk düşünülen bedelin 20 dolar olması sebebiyle çok daha fazla tepki çekmişti.

Dünyaca ünlü roman yazarı Stephen King, 20 dolar olarak düşünülen ilk ücretlendirme iddialarına şiddetli bir tepki göstermişti. Twitter’ın kendisinin burada bulunması sebebiyle para ödemesi gerektiğini belirten King; bu uygulamanın başlaması halinde sitedeki hesabını kapatacağını söylemişti. Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ise; masrafları karşılamak için ücretlendirme ihtiyacı bulunduğunu dile getirmiş ve 8 doların uygun olup olmayacağını sormuştu. Bu konuşmanın ardından Twitter’da mavi tikli aboneliğin 8 dolar olacağı kesinleşmiş oldu.

Exit mobile version