Elon Musk Twitter’ı Alıyor! Genel Merkeze Lavaboyla Girdi!

SpaceX ve Tesla firmalarının CEO'su Elon Musk, satın alma işlemlerine devam ettiği Twitter'ın genel merkezine lavaboyla girdi.

elon musk 1

Ünlü iş insanı Elon Musk, bir süredir devam eden Twitter‘ı satın alma girişimlerinde son noktaya geldi. Alımı yapabilmesi için önerdiği 44 milyar doların banka teminatı işlemlerini de tamamlayan Musk, Twitter’la olan bot hesap davasında da uzlaşmaya vardı. Son görüşmelere başlamak üzere San Francisco’ya gelen ünlü yatırımcı; Twitter’ın genel merkezine elinde bir lavaboyla giriş yaptı. Bu anları görüntüleyerek Twitter hesabında paylaşan Elon Musk; takipçilerini hem bilgilendirdi hem de eğlendirmeyi başardı.

Çalkantılı bir satın alma süreci yaşayan Twitter; dava süreçlerinin de nihayete ermesinin ardından yeni sahibiyle buluşuyor. Cuma günü satın almayla alakalı resmi anlaşmanın imzalanacağını duyuran Twitter yetkilileri; diğer bütün sorunların geride kaldığını da ispatlamış oldu. Elon Musk’ın önerdiği 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul eden Twitter yönetimi; ünlü iş insanının talep ettiği bot hesapların oranını belirtme konusunda da büyük ölçüde anlaşmaya vardı. Bot hesaplar nedeniyle anlaşmadan çekilmeyi dahi düşünen Elon Musk; bu sebeple ticaret mahkemesinde Twitter’la davalık olmuştu. Dava ve bot hesap sürecinin geride kalması, anlaşmanın yeniden yürürlüğe gireceği anlamına gelmekteydi.

Bu sabah kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan Elon Musk; “Twitter Genel Merkezi’ne giriş. Bunun içeri girmesine izin verin.” anlamına gelen bir tweet attı. Ayrıca bu tweetin altında, Elon Musk’ın elinde bir lavaboyla Twitter Genel Merkezi’ne giriş yaptığı video da bulunmaktaydı. Sansasyonel paylaşımlarıyla ve görece tuhaf tavırlarıyla anılan Elon Musk, sosyal medya tarihinin en büyük satın alımından hemen önce de benzer bir tavır göstermeyi ihmal etmedi.

Anlaşma Nisan Ayından Beri Gündemde!

Geçtiğimiz Nisan ayında Twitter’ı satın almak için teklif sunan Elon Musk; toplamda 44 milyar dolara denk gelen bir öneriyi kabul ettirmeyi başardı. Sitedeki bot hesapların tahmin edilenden de fazla olmasını öne sürerek anlaşmayı feshedeceğini duyuran Musk; süreci tam ortasında terk etmesi sebebiyle mahkemelik olmuştu. Twitter yönetimiyle bot hesapların sayısı ve gelecekteki durumları konusunda anlaşma zemini bulan ünlü isim; dava sürecinin geride bırakılmasını sağladı. Bu sayede de anlaşma süreci yeniden devreye girdi.

Ekonomi basınına yansıyan haberlere göre; anlaşmanın finansmanı konusunda destek alınan banka yetkilileriyle temasa geçen Musk, resmi imzaların bu Cuma (Yarın) atılacağını söyledi. Bugün itibarıyla son detayları görüşmek üzere Twitter Genel Merkezi’ne gelen Elon Musk; 44 milyar dolarlık yatırımının 13 milyar dolarını bankalar aracılığıyla finanse edecek. Anlaşmanın imzalanması durumunda ise, finanse edilecek bu bedelin Elon Musk’a kredi olarak tahsis edileceği kesinleşecek. Satın alma işlemlerinde sona gelinmesiyle birlikte, Twitter hisselerinde büyük bir artış olduğu da ekonomi basınına yansıyan bilgiler arasında.

Exit mobile version