Elon Musk, Twitter için SpaceX hisselerini satacak

Elon Musk, Twitter şirketini satın almak için 44 milyar dolar ödeyecek. Ünlü girişimci, parayı toplamak adına SpaceX'teki hisselerini satacak.

Elon Musk

Ünlü iş insanı Elon Musk bir süredir Twitter platformunu satın almak istemesiyle gündemde. Şirket için 44 milyar doları gözden çıkaran girişimci, New York Post’un bugün yayınladığı iddialara göre SpaceX’teki bazı hisselerini satmayı planlıyor. Başka türlü bu satın alımı finanse edemeyecek Musk’ın konuya ilişkin görüşmeler yaptığı söyleniyor.

Kaynaklara göre Musk, büyük bir gelecek gördüğü Twitter şirketini satın alma anlaşması için 44 milyar dolar toplamaya çalışıyor. Bunun için en olası seçenek SpaceX hisselerini satmak olarak görünüyor. New York Post, Musk’ın hisse başına 70 dolardan fazla paraya satış yapmayı düşündüğünü öne sürüyor.

Elon Musk son günlerde Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolar ödeme fikrini yeniden gözden geçiriyor. Fiyatı düşürmeye çalışan girişimci, şirket CEO’su Parag Agrawal ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Fakat Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na göre milyarder iş insanı anlaşmayı feshetmeye karar verirse, şirkete 1 milyar dolar para cezası ödemesi gerekiyor.

Elon Musk, Twitter’ın bu fiyatı hak etmediğini düşünüyor

Rekor fiyata Twitter’ı satın alma girişiminde bulunan Musk bugün yaptığı açıklamayla ortalığı ayağa kaldırdı! Ünlü iş insanı şirkete bu parayı teklif ederken, platformdaki bot hesapların, tüm kullanıcılara oranla yaklaşık yüzde 5’lik bir kısmı oluşturduğunu düşünüyordu. Ancak Musk’ın iddialarına göre bu oran yüzde 20’nin de üzerinde!

Twitter CEO’su Parag Agrawal bu iddiaları reddediyor. Öte yandan Elon Musk ise bunun böyle olmadığını kendisine kanıtlamalarını istiyor. Agrawal’den henüz iddialara ilişkin güven veren bir cevap gelmiş değil. Platformun satışı konusunda akıbetin ne olacağı şimdilik bilinmiyor.

Exit mobile version