Elon Musk, Twitter Algoritmasını Kendine Göre Düzenliyor!

Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk'ın, yazılım ekibinden kendi tweetlerini öne çıkaracak bir algoritma geliştirmesini istediği iddia ediliyor.

elon musk

2022 yılının en sansasyonel satın alma süreciyle birlikte Twitter‘ın patronu olan Elon Musk; aynı zamanda sitedeki en yüksek takipçi sayısına ulaşan insanlardan biri. Ünlü iş insanı; geçtiğimiz günlerde tweetinin aldığı etkileşimin düşük kalması sebebiyle sitenin algoritmasında değişiklikler yapma kararı aldı. ABD teknoloji basınında çıkan bu iddiayla birlikte, Twitter içerisindeki yazılımcıların bu yönde bir çalışma yürüttüğüne dair söylentiler daha da güçlendi. Sitenin algoritması, Musk’ın tweetlerini öne çıkaracak bir yönde ilerleyebilir.

Türkiye’de Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan saatlere denk gelen Super Bowl turnuvası esnasında tweet atan Elon Musk’ın; kendisinden 4 kat daha az takipçisi olan Joe Biden’ın aynı konuda 3 kat daha fazla etkileşim almasını kabul edemediği iddia edildi. Joe Biden’ın tweetinin 29 milyon, kendi tweetinin ise 9 milyon görüntülenmeye ulaşması; algoritma değişikliği iddiasının başlıca çıkış noktası olarak görülüyor. Twitter bünyesinde çalışan 80 yazılımcıyı kendi tweetlerinin görünürlüğü üzerinde çalıştırdığı söylenen Elon Musk’ın; sitedeki en popüler figür olma hedefini korumaya devam ettiği tahmin ediliyor.

ABD basınında çıkan bu iddianın, şirket içi yazışmalar kaynaklı olduğu açıklanmıştı. Twitter’da görev almaya başlayan Elon Musk’ın kuzeni James Musk’ın yazdığı mesajları kaynak gösteren siteler; şirket içi mesajlaşmanın ilerlediği Slack uygulaması üzerinden atılan mesajlarda “acil” kodu verildiğini de öne sürdü. James Musk’ın bu konunun kısa bir süre zarfında çözülmesi için çalışmaya başlama talimatı verdiği de; ABD teknoloji basınında yer alan iddialardan biri oldu.

Twitter’da En Çok Elon Musk Görülecek!

Twitter’ın bünyesindeki 80 yazılımcının bu konudaki çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlaması bekleniyor. Twitter’ın yeni dönemde hayata geçireceği algoritmayla birlikte; sitenin en çok görüntülenme alacak ismi Elon Musk olacak. Elon Musk’ı takip etmeyenlerin dahi önüne düşebileceği bir sistemin hazırlıklarını yapan ekip; ünlü iş insanının sayfasını ilelebet popüler kılacak.

Geçtiğimiz aylar içerisinde kadrosunda önemli değişiklikler yapan Twitter; yönetici ve teknisyenlerinin önemli bir bölümünü yenilemişti. Yeni katılan ekiple birlikte sitede birçok değişikliğe imza atan Elon Musk; özellikle de parayla mavi tik satışı ve tweet karakter sayısını güncelleme planıyla tepki çekmişti. Tesla ve SpaceX yatırımlarıyla Dünya çapında bir popülerliğe ve en zenginler listesine adım atan Elon Musk; 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın almıştı. Ünlü iş adamının birçok kararı tepki toplarken, son dönemde ise Donald Trump’ın sayfasını yeniden aktive etme ihtimali nedeniyle çokça eleştiri almıştı.

Exit mobile version