Elon Musk İle Twitter Arasında Sahte Hesap Krizi! Musk Twitteri Almayabilir

Elon Musk ile Twitter arasındaki anlaşma bir türlü sağlanamıyor. Musk bu seferde Twitter’ı spam botlarla ilgili sözleşmeyi ihlal etmekle suçlayarak anlaşmadan çekilmekle tehdit etti. İşte detaylar..

elon musk twitter

Ünlü milyarder ve girişimci Elon Musk ile sosyal medya devi Twitter arasındaki sular bir türlü durulmuyor. Twitter’ın 44 milyar dolara Elon Musk’a satılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen devir işlemi bir türlü gerçekleşmedi.

Elon Musk Twitter’ı anlaşmadan çekilmekle tehdit etti

Elon Musk daha önce Twitter ile olan anlaşmasını Twitter yönetiminin sahte hesaplarla ilgili olarak yanlış bilgiler verdiği gerekçesiyle askıya aldığını duyurmuştu. Bu gelişme daha sıcaklığını korurken Musk şimdide Twitter’ı spam botlarla ilgili sözleşmeyi ihlal etmekle suçlayarak anlaşmadan çekilmekle tehdit etti.

Elon Musk‘ın avukatları, Twitter’ın spam hesaplarla ilgili bilgileri saklamasının “Twitter’ın birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir maddi ihlali” olarak nitelendirdi.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci daha önce SEC soruşturmasına takılmış bunun üzerine Musk sosyal medya devi ile yapılan anlaşmanın askıya alındığını duyurmuştu. Bunun üzerine ise Twitter’ın hisseleri değer kaybetmiş ve Musk bu askıya alma işlenin Twitter’ı daha ucuza alam girişimi olarak yorumlanmıştı.

Exit mobile version