Elon Musk, Dünyaca Ünlü Hacker George Hotz’u İşe Aldı!

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, sitenin aramalardan sorumlu yöneticisi olarak dünyaca ünlü hacker George Hotz'u atadı.

elon2

Tesla ve SpaceX gibi firmalarla elde ettiği başarıyla birlikte Elon Musk’ın; Dünya’nın en zengin insanları listesinde üst sıralara tırmandığı bilinmekte. Son yıllarda internet üzerinde paylaşımlarını yoğunlaştırmasıyla ve buradan elde ettiği kazançla da bilinen ünlü iş insanı; geçtiğimiz aylarda ise zorlu bir sürecin ardından ünlü sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldı. Şirketin başına geçmesiyle birlikte Twitter’ın kurumsal yapısını tamamen değiştiren Elon Musk, mavi tik uygulaması hakkında aldığı kararla da gündemi uzun bir süre meşgul etmişti.

Geçtiğimiz günlerde tüm çalışanlara ültimatom niteliğinde bir mail atan Elon Musk; üstün performans vermeyen herkesin işten çıkarılacağını taahhüt eden bir metni, kabul edilmesi zorunlu bir biçimde Twitter bileşenleriyle paylaştı. Bu mailin ardından ofiste bulunan çalışan sayısının yüzde 80 oranında azaldığı öğrenildi. Yakın dönemde yapılan bu hamleyle işçi gücünün büyük bir kısmını kaybeden Twitter; kamuoyu nezdinde ise ırkçılığı teşvik edenlerin engellenmemesi ve mavi tik uygulamasındaki sorunlar nedeniyle eleştiri bombardımanına tutuldu.

Eski çalışanların büyük bir çoğunluğu; bu sürecin sonunun Twitter’ın iflasına doğru ilerlediğini açıkça belirtmekte. Elon Musk’ın işleyen bir sistemi tamamen değiştirmesi, ünlü yatırımcının tepkilerin odağındaki isim olmasına yol açtı. Bu tepkilerin önünü alabilmek ve kurumsal yapıyı yeniden dizayn etmek isteyen Elon Musk; Twitter bünyesine internet dünyasının önemli figürlerinden birini dahil etmeyi planladı. Geçmişte birçok kez anlaşamadığı bir isim olan George Hotz’u göreve getiren Musk; ünlü hacker’dan arama bölümünü yeniden düzenlemesini isteyecek.

Elon Musk ve George Hotz, Tesla’da Sorun Yaşamıştı!

Geçmişte iOS jailbreak’leri geliştirmesiyle ve Playstation 3’e tersine yazılım yapmasıyla bilinen George Hotz; hack olarak değerlendirilebilecek uygulamalar tasarlaması sayesinde dünya çapında bir ün elde etmişti. Tesla otopilotunu tüm arabalara kopyalayabilecek Comma.ai sistemini de kuran Hotz; bu sistemi tasarladığı dönemde Elon Musk’tan iş teklifi almıştı. 2015’te konuya dair açıklamalarda bulunan Hotz; Elon Musk’ın işe alım şartlarını sürekli olarak değiştirmesi sebebiyle sorun yaşadıklarını ve Tesla’da çalışma sürecinin hiç yaşanmadığını aktarmıştı.

Bilgisayar yazılımcılığına dair haberler yapan ABD menşeili web sitelerinde; George Hotz’un Comma.ai’deki bazı işlerinin bitmesi sebebiyle çok fazla vaktinin olduğunu ve bu vakti Twitter’da geçirmeye sıcak baktığı öngörülüyor. Yakın dönemde Elon Musk’ın çalışanlara verdiği ültimatomun doğru olduğunu savunan Hotz; bu mesajla birlikte Twitter’da görev alma fikrine sıcak baktığını ifade etmişti. Bu durum üzerine kişisel Twitter hesabından ünlü hacker’a yanıt veren Elon Musk; bu fikre sıcak baktığını ve şartları konuşmak istediğini söyledi.

Twitter’da 12 haftalık bir staj yapmak istediğini söyleyen George Hotz; bugün yaptığı açıklamayla birlikte, ünlü platformdaki çalışmalarının başladığını duyurdu. Kısa süreli bir görev üstendiğinin altını çizen Hotz, Twitter’ın sorun yaşayan kurumsal yapısını kısa vadede dengeleyecek isimlerden biri olarak görülüyor. Twitter üzerinde yer alan arama bölümünde yeni güncellemeler yapmak isteyen Elon Musk; George Hotz’u bu pozisyonda görevlendirdi. İkilinin Twitter algoritmasını aramalar bazında önemli değişikliklerle güncellemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version