Elon Musk: Apple, Twitter’ı App Store’dan Kaldırmak İstiyor!

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk; uygulamanın Apple tarafından reklam kesintisine uğradığını ve App Store'dan kaldırılmak istendiğini söyledi.

elonmusk apple

Twitter’ı geçtiğimiz günlerde 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk; site üzerinde denediği yeni uygulamalar ve sitenin özgürlük yönünden ilerlettiği politika sebebiyle tepki çekmekte. Irkçı ve ayrımcı ifadelerin sansürlenmediği bir platform oluşturduğuna yönelik eleştirilerle karşılaşan ünlü iş insanı; bir yandan da mavi tik edinimi için aylık 8 dolar ücret ödenen bir sistem oluşturması nedeniyle de birçok farklı figürü karşısına aldı. Dün itibarıyla kendi Twitter hesabında açıklamalarda bulunan Elon Musk; bu tepkilerden birinin doğrudan Apple firmasından geldiğini söyledi.

Apple’ın hiçbir gerekçe göstermeden Twitter’ı App Store’dan kaldırmak istediğini açıklayan Elon Musk; bu girişimin özgür ifade hakkına hakaret ve sansür niteliğinde olacağını belirtti. Apple’ın Twitter’a reklam vermeyi de kestiğini aktaran Elon Musk; ünlü teknoloji firmasını “İfade özgürlüğünden nefret mi ediyorsunuz?” sözüyle itham etti. Ünlü otomobil firması Tesla’nın da patronu olan Elon Musk; kendi hesabı üzerinden Apple’ın tehdidini aldıklarını ve bu tehditte hiçbir gerekçe belirtmediklerini dile getirdi.

Apple’ın konu hakkında hiçbir açıklama yapmadığı görülürken, Elon Musk’ın ise Apple’ın Twitter’ı tam anlamıyla hangi yönden tehdit ettiğini anlatmaması da dikkat çekti. Elon Musk’ın tweetinin altına yorum yazan bir gazeteci; “Apple Twitter’ın App Store’daki varlığını mı tehdit ediyor yoksa moderasyon talebinde mi bulunuyor?” sorusunu sordu. Elon Musk’ın bu soruya cevabı ise yalnızca “Evet” oldu. Twitter cephesinin App Store ve Apple’a dair yönelttiği ithamların kesinlik içermemesi; bu iddiaların gerçekliğinin tartışılmasına yol açtı.

Kamuoyundaki birçok görüş, Elon Musk’ın bu konuda haklı olduğunu belirtiyor. Ancak bir başka kesim ise, Elon Musk’ın kendi başlattığı Twitter yıkımını engellemek adına kamuoyu desteği aradığını söylüyor. Elon Musk öncesinde Twitter’da görev alan yöneticilerden Yoel Roth ise; bu tehdidin gerçek olması durumunda, sosyal medyada büyük bir yıkım yaşanacağını öngörüyor. ABD basınında bir makalesi yayımlanan Yoel Roth; Apple’ın bu gibi bir uygulamaya gitmesi halinde, milyarlarca insanın siteden kopacağını ve Twitter’ın çok daha zor bir döneme gireceğini belirtti.

App Store Yöneticisi Twitter Hesabını Kapattı!

Elon Musk ve Apple arasındaki tartışmanın ilk adımı olarak, App Store’dan sorumlu Apple yöneticisi Phil Schiller’in Twitter hesabını kapatma kararı alması görülüyor. Schiller’in ayrılığı sonrasında başlayan Twitter ve Apple arasındaki spekülasyonlar; Elon Musk’ın açıklamaları sonrasında çok daha net bir konuma geldi. İlk olarak Apple’ın reklam vermemesine dair sözlerini paylaşan Musk; sonrasında ise App Store’la alakalı aldığı tehdidi kamuoyuna sundu. Bu iddia üzerine hiçbir belge ortaya koymayan Musk; yalnızca Apple’ın verdiği reklam oranının önemli ölçüde azalması verisini ortaya koyabilmekte.

Yakın dönemde App Store’un uygulama içi satın alım sürecinde yüzde 30 kesinti yapmasıyla alay eden Elon Musk; ilk defa bu tweetiyle Apple firmasıyla karşı karşıya gelmişti. Dün atılan tweetlerinde Apple CEO’su Tim Cook’u dsa etiketleyen Musk; sürecin nasıl işlediğine dair net bir açıklamada bulunmadı. Apple’ın Twitter’a verdiği reklam değerinin, son günlerde yüzde 45 oranında gerilediği ve tepkilerin ana noktasının bu olduğu öngörülüyor.

Exit mobile version