Artık iPhone’unuz, size özgü sesinizle iletişim kurabilecek hale geldi

Birçok kullanıcıya yardımcı olacak olan iOS 17 ile birlikte beklenen özellikler, görme engelli bireylerden konuşma yetisini kaybedenlere kadar geniş bir kullanıcı kitlesine destek sağlayacak.

siri habermeydan

Apple, bir dizi yeni erişilebilirlik özelliğini duyurdu. Bu özellikler, görme, işitme ve diğer konular için tasarlanmış bir dizi özelliği içeriyor. Bunların arasında en dikkat çekici olanlardan biri “Kişisel Ses” adı verilen bir özellik.

Bu özellik, iPhone’ların veya iPad’lerin sizin sesinizle konuşmasına olanak tanıyor. Bu sayede, konuşma yetisini kaybetmiş veya kaybedebilecek insanlara yardımcı olunuyor. Sizin sesinize benzeyen bir sesle, arkadaşlarınız veya ailenizle iletişim kurabiliyorsunuz.

Apple’a göre, kullanıcılar belirlenen bir dizi metni yüksek sesle okuyarak veya istedikleri şeyleri yazarak “Kişisel Ses”lerini oluşturabilecek. Şirket, bu özelliğin bilgileri gizli ve güvende tuttuğunu ve makine öğrenimini kullandığını belirtiyor.

Ayrıca, Apple “Assistive Access” adını verdiği başka bir özelliği de tanıttı. Bu özellik, bilişsel engellere sahip kişilere yönelik olarak geliştirilmiş uygulamaların daha kolaylaştırılmış sürümlerini kullanmayı mümkün kılıyor. Telefon ve FaceTime’ın birleştirilmiş bir sürümü, Mesajlar, Kamera, Fotoğraflar, Müzik gibi uygulamaların basitleştirilmiş versiyonları ve büyük metinler gibi özellikler bu örneklere dahil edilebilir.

Apple ayrıca, görme engelli veya kısmi görme kaybına sahip insanlar için yeni özelliklerini de tanıttı. Büyüteç’e gelen ve “İşaretle ve Konuş” olarak adlandırılan yeni bir mod, metinler ve ses yoluyla fiziksel nesnelerle etkileşim kurmayı kolaylaştıracak. Örneğin, kamera bir mikrodalganın tuşlarına doğrultulduğunda, iPhone veya iPad kullanıcıya onun ne olduğunu sesli olarak okuyabilecek.

Apple, bu özelliklerin bu yıl içinde kullanıcılara sunulacağını belirtti. Bu da iOS 17’nin bir parçası olma ihtimalini güçlendiriyor.

Exit mobile version