Apple’ın Zam Üstüne Zammı Sonrası Yeni iPhone Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Apple, önceki gün düzenlediği etkinliğin ardından ürünlerine hatırı sayılır oranlarda zam kararı alırken ülkemizde bir iPhone fiyatı dudak uçuklattı.

Yeni iPhone Fiyatlari Ne Kadar Oldu

Cupertinolu teknoloji devi Apple, Türkiye’de satılan ürünlerine üç ayın ardından yeni bir zam kararı daha aldı. Bu kararın ardından Apple marketlerde en pahalı iPhone modelinin fiyatı neredeyse 42 bin liraya kadar ulaştı. Böylece iPhone’un tepe modelini almak isteyen bir asgari ücretli neredeyse 10 aylık maaşını hiç dokunmadan telefona yatırmak zorunda kalacak.

WWDC etkinliği ile birlikte Apple Türkiye ürünlerine zamlar yapıldı. Bu zamların ardından ürünlerde %13 ile %22.5 arasında değişen fiyat artışı etiketlere yansıtıldı. Bilindiği üzere firma 8 Mart tarihinde de ülkemizde iPhone fiyatlarında artışa gitmişti.

Yeni zamların ardından şu an ülkemizde satışta bulunan donanım olarak en yüksek iPhone modeli olan iPhone 13 Pro Max 1 TB, tam 41.799TL oldu. Bu fiyatın değişimini en iyi anlatabilmek için ülkemizde ilk olarak Eylül 2021’de 22.999TL olarak satışa çıkmış olduğunu söylememizde fayda var.

İşte Türkiye’de Zamlı iPhone Fiyatları

Gelen son fiyat güncellemesiyle beraber Apple iPhone modellerinin fiyatları cep yakacak gibi görünüyor. Öyle ki tam 1.5 yıl önce piyasaya sürülmüş olan iPhone 12 modelinin taban donanımlı ürününü satın almak için bile yaklaşık olarak 21 bin TL ödemek zorunda kalacağız. İşte yeni zamlarla beraber yeni iPhone fiyatları..

Apple, sadece iPhone değil MacBook ürünlerinde de fiyat artışını etiketlere yansıttı. Böylece en yüksek donanıma sahip 16 inç MacBook Pro modelinin satış fiyatı tam 71.900TL olarak güncellendi.

Bunun yanında Apple Watch 7 45mm akıllı kol saatinin fiyatı 8.399TL, AirPods 3. nesil ürünü 3.599TL, AirPods Pro modeli 5.399TL, AirTag 469TL ve 9. nesil bir iPad alabilmek için ise zamlı fiyatlarla 7.199TL ödemek zorundasınız.

Exit mobile version