Apple Music, 2022’nin En Popüler Şarkılarını Duyurdu!

Apple'ın müzik platformu olan Apple Music, bu yıl içerisinde uygulama üzerinden en çok dinlenen şarkıları açıkladı.

apple music

Ünlü teknoloji devi Apple’ın müzik yayın platformu Apple Music; her yılın Aralık ayında olduğu gibi, bu dönemde de yılın en iyilerini kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medyada yılın sonuna gelindiğinde çokça paylaşılan “Yılın Enleri” listelerine yenilerini ekleyen Apple, 2022 yılında en çok dinlenen müzik çalışmalarını bir araya getirmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde App Store’dan en çok indirilen uygulamaların listesini kullanıcılarına sunan Apple; bu dönemde ise müziklere gösterilen talebin tüm detaylarını uygulama kullanıcılarına aktardı.

2022 yılının müzik dinleme açısından daha kapsamlı ve işlevsel geçtiğini aktaran uygulama; Apple Music Replay servisinin oluşturduğu kişisel tanıtımlarla yılın en çok dinlenenlerini kullanıcılarına sunuyor. Kullanıcıların kendi enlerini öncelikli olarak kullanıcıya sunan uygulamada; dinlenilen müziğe dair tüm detaylar servis edilmekte. Süper hayranlık, favori sanatçılar listesi, favori türler, en çok dinlenen şarkılar, en çok dinleyen yüzdelik dilim gibi istatistikler, Apple Music’in Replay servisinde yer alan unsurlardan oldu.

Apple’ın kişisel istatistikleri paylaştığı videosuyla birlikte, Dünya ve ülke genelinde hazırladığı sıralamalar da dikkat çekti. Kullanıcıların hizmetine sunulan bu listelerde yılın en popüler şarkıları, Shazam’da en çok aratılanlar, fitness esnasında dinlenenler, en çok okunan şarkı sözleri gibi farklı kategorilerde zirvede yer alan eserler bulunuyor. Apple’ın yıl sonu müzik listelerinde; İngilizce haricindeki dillerdeki şarkıların yükselişe geçmesi, indie grupların çok daha fazla talep görmesi, ilk kez öne çıkan şarkıcıların bulunması gibi detaylar da kullanıcıların dikkatini çeken unsurlardan oldu.

Apple Music’in En Çok Dinlenen Şarkısı Justin Bieber’dan!

Apple Music’te 2022 yılında en çok dinlenen şarkı unvanını, Kid LAROI ve Justin Bieber’ın yaptığı STAY adlı şarkı elde etti. 2021 yazında yayımlanan şarkı, 2022’de popülerliğini arttırmayı başardı ve zirvedeki yerini korumuş oldu. En popüler müzik türlerinde ise Hip-Hop’un baskınlığını görmek mümkün. En çok dinlenen 100 şarkıdan 32’sinin Hip-Hop türünden oluşu, geçtiğimiz yılki liderliğin korunması anlamına geldi. Popüler türler arasında ikinci sırayı 23 şarkıyla Pop, üçüncü sırayı ise 11 şarkıyla R&B/Soul türü elde etti. Dördüncü sırayı 8 şarkıyla Latin, beşinci sırayı ise 6 şarkıyla J-Pop aldı.

Sözleri en çok okunan şarkılarda ise beklenmedik bir sonuç ortaya çıktı. Disney’in yapımcılığında vizyona giren Encanto filminin müziklerinden We Don’t Talk About Bruno adlı şarkı, tüm Dünya’da en çok şarkı sözü okunan eser olmayı başardı. Global anlamda en çok yaygınlık gösteren listelerden biri olan şarkı sözü alanında; 100 şarkıdan 29’unun İngilizce olmaması da dikkat çekti.

Fitness şarkıları kategorisinde ise, DJ Joel Corry’nin MNEK’le yaptığı Head & Heart adlı parça zirveye oturdu. Shazam’da en çok aratılanlar listesinin zirvesinde, Dünya’nın önemli müzisyenlerinden biri bulunuyor. Elton John’un Dua Lipa’yla yaptığı Cold Heart (PNAU Remix) adlı şarkı, Shazam’ın bir numarası oldu. Shazam listesinin ilk beşini oluşturan diğer eserler ise Glass Animals’dan Heat Waves, Harry Styles’dan As It Was, Farruko’dan Pepas ve Acraze ile Cherish’in düeti Do It To It şarkıları oldu.

Apple Music tarafından yılın şarkıcısı seçilen isim ise, Bad Bunny oldu. Bad Bunny’nin Latin türünde çıkardığı Un Verano Sin Ti albümü; yılın en çok dinlenen albümü olarak kayıtlara geçti. Çıkışıyla birlikte rekorlar kırmaya başlayan albüm, dört ay içerisinde en çok dinlenen Latin türü albümü olmayı başardı.

Exit mobile version