Apple iOS 17 tanıtıldı ve hangi telefonlar iOS 17 güncellemesini alacaklar?

WWDC 2023 etkinliğinde, Apple geliştirici konferansında, Apple iOS 17 duyuruldu. Peki, hangi telefonlar iOS güncellemesini alacak ve neler sunacak yeni özellikler?

ios 17 habermeydan

Apple, yıllık olarak gerçekleştirdiği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2023 etkinliğinde, ürün ve hizmetlerinin bir parçası olan iOS 17’yi tanıttı. Yeni iOS işletim sistemi güncellemesinde hangi yeniliklerin yer alacağı ve hangi iPhone modellerine geleceği konusunda ayrıntılı bilgiler henüz mevcut değil. Apple’ın iOS 17 ile ilgili duyurularını takip ederek, yeni özelliklerin ve desteklenen telefonların listesini öğrenebilirsiniz.

HANGİ IPHONE TELFONLARA IOS 17 GÜNCELLEMESİ GELECEK?

iPhone 14 serisi

iPhone 13 serisi

iPhone SE 2023

iPhone SE 2022

iPhone 12 serisi

iPhone 11 serisi

iPhone XS ve XS Max

iPhone XR

iPhone 8 ve 8 Plus

iPhone X

“HEY SİRİ” GİDİYOR, SADECE “SİRİ” GELİYOR

Apple, sanal asistanları Siri’ye komut vermek için “Hey Siri” demeyi gerektiren bir sistemi kullanıyordu. Ancak iOS 17 güncellemesiyle birlikte artık Siri’ye sadece ismiyle hitap etmek yeterli olacak.

YENİ “GÜNLÜK” UYGULAMASI

iOS 17’nin yeni “Journal (Günlük)” uygulamasında kullanıcılar, konum, fotoğraf, kişi ve daha fazlası gibi hatıralarını özel bir şekilde sıralanmış olarak saklayabilecekler. Örneğin, bir yeri ziyaret ettiğinizde, o günün anılarını günlükte isteğinize göre bulundurabileceksiniz.

NAMEDROP VE AİRDROP

NameDrop adı verilen bu yeni özellik sayesinde artık kullanıcılar, telefonlarını karşılıklı olarak yaklaştırarak AirDrop aracılığıyla telefon numaralarını ve e-postalarını paylaşabilecekler.

AKILLI TAM EKRAN

iOS 17 güncellemesiyle birlikte, iPhone’u yatay olarak çevirdiğinizde daha kullanışlı bir yatay ekranla karşılaşacaksınız. Bu özellik, telefonunuz yatay konumda iken kullanılacak olan StandBy adıyla anılıyor.

APPLE TV’DE FACE TIME

iPhone’unuzu kamera olarak kullanarak, doğrudan Apple TV’deki FaceTime uygulamasından arama başlatabileceksiniz.

FACETİME’DA GÖRÜNTÜLÜ SESLİ MESAJ BIRAKILACAK

Artık FaceTime uygulamasında aradığınız kişiye ulaşamazsanız, videolu bir mesaj bırakabileceksiniz.

LİVE FOTOĞRAFLAR STİCKERLARA DÖNÜŞECEK VE İSTENİLEN YERDE KULLANILACAK

Yeni çıkartma çekmecesinde, tüm Live Stickerlara, emojilere, memojilere ve diğer çıkartma paketlerine telefonunuzdan veya iPad’inizden erişebileceksiniz. Kendi fotoğraflarınızı çıkartma olarak kullanabilecek ve App Store uygulamaları dahil her yerde kullanabileceksiniz.

MESAJLARDA YENİLİKLER

Apple, WhatsApp’a benzer şekilde mesajlara doğrudan erişimi sağlayan özellikler getiriyor. Mesajları yana kaydırarak yanıtlayabilecek ve canlı olarak konumunuzu paylaşabileceksiniz. Ayrıca “Check-in” özelliğiyle sevdiklerinizin nerede olduğunu görebileceksiniz.

SESLİ MESAJLAR METNE DÖNÜŞECEK

Apple, yapılan çağrılarda bırakılan sesli mesajları yazılı olarak görüntüleyebileceğiniz bir özelliği tanıtıyor.

“KİŞİ POSTERLERİ” GELİYOR

Apple, aramalarda kişilerin özelleştirilmiş fotoğraflarının kullanılabileceği bir özellik geliştiriyor. Ayrıca yazı stilini de tercihinize göre seçebileceksiniz.

Exit mobile version