APK nedir? APK kullanmak suç mu?

Android tabanlı sistemlerde sıklıkla karşımıza çıkan APK nedir? APK kullanmak suç mu? İşte yanıtlar.

apk nedir suç mu

APK nedir? APK, tam ismi ile Android Package Kit mobil uygulamaların dağıtımı ve kurulumu için Android işletim sistemi tarafından kullanılan paket dosya biçimidir. Bu tür dosyalar Google Play gibi uygulamalar üzerinden kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Günlük hayatımızda birçok defa Google Play’den uygulama veya oyun indirdiğimizde bu işlemi aslından APK sayesinde yapmış oluyoruz. Google Play’den bir uygulama indirdiğimiz bir APK dosyası indirmiş oluyoruz ve APK dosyası uzantısı sayesinde uygulamayı daha sonra telefonumuza kuruyoruz.

APK kullanmak suç mu?

Öte yandan her şeyde olduğu gibi APK’da yasa dışı işler için kullanılmaktadır. Ücretli bir uygulamayı hak sahibinin izni olmadan APK yoluyla kullanmak bir suçtur. Diğer türlü kullanılmasında hiçbir sakıncası yoktur.

Son olarak ise şunu belirtmekte fayda var. APK dosyası indirmeden öncü dosyayı indireceğiniz platformu kontrol etmeniz önem arz etmektedir. Zira Google Play harici platformlardan yüklenen dosyalar herhangi bir güvenlik kontrolünden geçmediği için telefonunuza izniniz olmayan başka dosyalarında indirmeniz kuvvetle muhtemeldir.

Exit mobile version