Android 13, Easter Egg emojisi ile kullanıcılara göz kırptı!

Android 13, son güncellemesi ile birlikte kullanıcıları eğlendirmeye devam edecek gibi duruyor. Zira Android 13, Easter Egg emojisi ile kullanıcılara göz kırptı.

Android 13 Easter Egg emojisi ile kullanicilara goz kirpti

İngilizce olarak Paskalya yumurtası anlamına gelen ve Türkçe olarak sürpriz yumurta olarak ifade edilen Easter Egg’ler programlara, yazılımlara ya da diğer ortamlarda sunulan eğlenceli içerikler sunuyor. Easter Egg’ler günümüzde daha çok dijital ortamlarda, dizilerde ya da filmlerde gizlenmiş ögeleri temsil etmek için kullanılıyor.

Android’de Android 13 Beta 3.3 sürümü ile birlikte Easter Egg emojilerini kullanmaya başladı. Son sürümle birlikte sürpriz yumurtalar saat tam 13.00 kendisini gösteriyor. İlk etapta sadece renkli baloncuklar ile kendisini gösteren Easter Egg’in üzerinde çıkan 13 sayısının etrafında parmağınızla bir tur attığınızda ise asıl eğlence ortaya çıkıyor.

Ekranda çıkan baloncuklar birer birer emojilere dönüşmeye başlıyor ve parmağınızı döndürmeye devam ettiğinizde ise ekranda farklı emojiler ortaya çıkmaya başlıyor. Öte yandan Android 13’te 14 farklı Easter Egg emoji grubuna yer verilmiş. Bunlar arasında Meyve, Kedi emojileri, Surat emojileri, Kalpler, Uzay, Ay, Su canlıları, Maymunlar, Burçlar, Saatler, Çiçekler, Kaplumbağa ve kral tacı simgeleri yer alıyor.

Ancak bu özelliği kullanabilmeniz için telefonunuzda Android 13’ün mevcut olması gerekiyor. Bunu kontrol edebilmek için Ayarlar-Telefon Hakkında-Android Sürümü adımlarını takip etmeniz gerekmektedir.

Exit mobile version