ABD’de Tiktok için karar: Ya satılacak ya da yasaklanacak

ABD Senatosu, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok için bir yıl içinde satılması veya yasaklanması öngören yasa tasarısını onayladı.

tiktok abd karar habermeydan

ABD’de Tiktok için karar alındı.

ABD Senatosu, Çinli ByteDance şirketinin sahip olduğu sosyal medya platformu TikTok için yasa tasarısını onayladı. Tasarı, TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygun görülen bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını öngörüyor.

Tedbir, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yapılan yardımları da içeriyor ve uygulamanın 170 milyondan fazla Amerikalı kullanıcıdan veri toplaması ve Çin’in bunu propaganda amaçlarıyla kullanma potansiyelinden endişe duyan senatörlerin geniş kapsamlı onayını aldı.

Başkan Joe Biden, tedbiri imzalayarak yasalaştıracağını belirtti. Yasa Salı gecesi 79’a 18 oyla kabul edildi.

Tasarı, ByteDance’in uygulamanın yasaklanmasından önce TikTok’u satması için şirkete yaklaşık bir yıl süre veriyor. Bu, bazı milletvekillerini hayal kırıklığına uğratacak şekilde, Pekin’in uygulamayı seçimlere müdahale etmek için kullanabileceği endişesiyle seçimlerden sonraya bırakılıyor.

Şirket, halihazırda mevzuatla mücadele etme sözü verdi. ABD, dünyanın en hızlı büyüyen teknoloji devlerinden biri haline gelen bu sosyal medya devi için kritik bir pazarı temsil ediyor.

Exit mobile version