AB Tarafından Qualcomm’a Verilen 1 Milyar Euro’luk Ceza İptal Edildi

Avrupa Birliği Qualcomm’a verilen 1 milyar Euro’luk cezayı iptal etti.

avrupa birligi qualcomm cezasi iptal edildi

Avrupa Birliği (AB) daha önce tekel oluşturmakla suçladığı ve 1 milyar dolar ceza kestiği Qualcomm davasında geri adım attı. Böylece Qualcomm’a verilen 1 milyar dolar silinmiş oldu.

Bugün Qualcomm davasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği (AB) daha önce piyasada tekel oluşturmakla suçladığı Qualcomm’un 1 milyar Euro’luk cezayı iptal etti.

Ne olmuştu?

Qualcomm, 2011-2016 yılları arasında LTE modemlerini kullanması için Apple ile anlaşmaya varmıştı. İddia o ki Qualcomm, bu anlaşma ile Apple’a farklı markaların çiplerini kullanmaması için milyarlarca dolar ödedi. Bu iddiaların gündeme düşmesiyle birlik AB, 2015 yılında Qualcomm hakkında tekel oluşturmak suçlamasıyla soruşturma açmış ve Qualcomm’a 1 milyar Euro ceza kesmişti.

Ancak aradan geçen 7 yılın ardından AB verilen bu cezada geri atarak Qualcomm’a verilen 1 milyar Euro’luk cezayı iptal etti.

Cezayı iptal eden mahkeme, davaya konu olan dönemde Apple’ın isteklerini karşılayan başka bir şirket olmadığını belirterek anlaşmanın LTE pazarındaki rekabeti bitireceği iddialarına gerçeği yansıtmadığı savundu.

Exit mobile version