700 Liraya Satılan FIFA 23, Eleştirilerin Odağı Oldu

700 liralık fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken FIFA 23; oynayanların ve satın alamayanların eleştirileriyle karşılaştı.

fifa23 1

Her yılın Eylül ve Ekim aylarında heyecanı doruk noktalara çıkaran FIFA oyunları serisi; bu yılki versiyonlarıyla oyun marketlerinde satışa sunuldu. Ancak oyunun satışa sunulmasından itibaren aldığı eleştiriler, FIFA tutkunlarının kafasını karıştırmaya başladı. FIFA 23’le birlikte birçok transferin yeni takımını almak isteyen oyuncular; ilk oynayanların yaptığı kötü yorumlar sebebiyle tereddüt etmekte. Özellikle de bug ve optimizasyon problemlerinin yoğun bir şekilde görüldüğü iddiası; FIFA 23’ün bir süre daha soru işaretleriyle yaklaşılacak bir yapım olduğunu gözler önüne seriyor.

27 Eylül’de erken erişim seçenekleri açılan FIFA 23’ün, 30 Eylül’de ise herkese açık satışı başlamıştı. Erken erişim sayesinde oyuna ulaşan kullanıcıların büyük bir çoğunluğu; oyun platformlarında olumsuz yorumlar yapmakta. Bu durum ise 4 gündür piyasada olan oyunun alım oranına etki etmekte. Oyun içi hatalar arasında en çok bilinen bug ve optimizasyon sorunlarının tamamını yaşadığı söylenen FIFA 23 oyunu; serinin ilk defa Çoğunlukla Olumsuz yorumuyla değerlendirilen yapımı oldu. Steam isimli oyun platformunun yorumlarında yer alan yorumların, yalnızca yüzde 29’u olumlu olarak yansıdı.

Erken erişimle oyunu edinen 1666 kullanıcının yaptığı inceleme yorumlarının büyük bir çoğunluğu olumsuz yönde ilerledi. İlk öncelik olarak oyunun yavaş akışını eleştiren kullanıcılar; minimum teknik gereksinimleri karşılayan cihazlarında dahi bu sıkıntının yaşanmasına anlam veremedi. Anti-cheat sisteminin verimsizliği, şut ve paslardaki mekanik problemler, FPS sorunları ve bunların haricindeki birçok hata da; FIFA 23’ün kamuoyunda tepki çekmesine yol açtı. FIFA serisini oyuncularla buluşturan EA Sports’un, eleştirilerin daha da artmasıyla birlikte yeni sürümler çıkarabileceği öngörülüyor.

Olumsuz İncelemelerle Dolu ve Pahalı FIFA 2023!

FIFA 2023 incelemelerindeki bir diğer olumsuz konu ise, oyunun Türkiye’ye yansıyan fiyatı oldu. Ünlü oyunun 700 TL’den alıcı bulması ve buna rağmen beğenilmemesi ise; ülkemizdeki kullanıcıların da olumsuz yorumları arttırmasına yol açtı. Yapılan olumsuz yorumlar ve alınan şikayetlerin sonrasında ise; oyunun üreticisi EA Sports’un resmi açıklama yaptığı görüldü. Oyunun gelişim sürecinin yıl içerisinde de süreceğini belirten EA yetkilileri; özellikle de PC oyuncularının çektiği sıkıntıların farkında olduklarını belirtti. Bu nedenle de güncelleme için çalışmaların sürdüğü ve kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcıların tatmin edileceği öngörüldü.

Erken erişim sayesinde oyunu 3 gün önceden alan kullanıcılar; verdikleri ücreti geri alamamakta. Steam’in normal erişiminde oyunu edinenler ise iade sürecini başlatabiliyor. Oyunu erkenden alanların mağduriyetinin azaltmasının da istendiği Steam yorumlarında, yeni eklenecek özelliklere ücret ödemeden kavuşmak istediklerini de belirtilmekte. Anti-cheat ve güvenli önyükleme gibi özelliklerin kullanılamadığı FIFA 23 oyununda; erken erişim hakkı edinen kullanıcıların ilk isteği de bu özelliklerinin geri kazandırılması oldu. FIFA 23’ün verdiği uyarılardaki “uncoverable error” yazısının tamamen kaldırmayı hedefleyen EA yöneticileri; FPS, drop ve diğer olumsuz noktalarla da ilgilenecekler.

FIFA 23’ün ilk satışa alınan versiyonu, 3 gün içerisinde 1666 yorumun yaklaşık 1000’inden olumsuz sözler duyulmasını da beraberinde getirdi. Bu sözler, FIFA tasarımcılarının istikrarsızlığı ve oyunun aceleye gelmesiyle alakalı nedenlerle duyulmakta. Ancak normal satış sonrasında da yerini koruması beklenen bu yorumlar, FIFA’nın yeni yayınları için önemli tedbirler alacağını işaret etti. FIFA 23’ün ilk versiyonunu edinen kullanıcılar ise, kısa bir süre içerisinde bu alanda güncellenmiş bir FIFA’yla karşılaşması son derece olası.

Exit mobile version