Zorlu Maçta Kazanan Fenerbahçe: 4-2

Süper Lig'de 3.haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 4-2 mağlup etti.

fbads1

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftası, Fenerbahçe ve Adana Demirspor arasında oynanan maçla sona erdi. İlk anlarından itibaren skor tehlikesi ve temponun hakim olduğu bu mücadelede; her iki takımın da gösterdiği performans takdir edildi. İlk yarı itibarıyla üstünlüğünü net bir biçimde ortaya koyan Fenerbahçe; maçtan galip gelecek skoru almayı başardı. Austria Wien maçında başarılı olan üçlü savunma pratiğini Kadıköy’de de uygulayan Fenerbahçe; sahadan 4-2 gibi sükseli bir skorla ayrıldı.

İlk Yarıda Valencia Farkı!

Maçın ilk dakikalarından itibaren geniş alanda oynamayı benimseyen Fenerbahçe, rakibe baskısını orta alanda yapmaya başladı. Bu sayede Adana Demirspor savunmasındaki boşluklardan yararlanan sarı lacivertliler; ilk dakikalarda bu şekilde pozisyonlar aradı. Duran toplarda da alan boşaltmayı deneyen Fenerbahçe; 17. dakikada Emre Mor’un pasına hareketlenen Valencia’nın koşusunun kesilmesiyle penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren Ekvadorlu oyuncu; skordaki dengesizliği bozdu.

Golden sonra da savunma boşluklarını aramaya devam eden Fenerbahçe; 41. dakikada gelen ikinci golü de bu şekilde kaydetti. Serdar Dursun’un Samet Akaydın’ın hatasını değerlendirerek kaptığı topu sürükleyen Enner Valencia; Adana Demir ceza sahasında kaleciyi de geçerek farkı 2’ye çıkardı. Bu sayede devre arasına güvenli bir skorla giden sarı lacivertli ekip; ikinci yarıda ise rakibinin kendisine çıkaracağı zorluklara karşı koyma planları yapmaya başladı. Ancak maçın ikinci devresi, beklenilenden çok daha farklı oynandı.

Fenerbahçe’de Yine Onyekuru Paniği!

Maçın ikinci yarısına daha saldırgan bir oyunla başlayan Fenerbahçe; ilk dakikadan Emre Mor’la girdiği fırsattan yararlanamadı. Yalnızca 1 dakika sonrasında Lincoln Henrique’nin rahatça attığı pası kaleye gönderen Miha Zajc; farkı 3’e çıkaran golle buluştu. Bu sayede Kadıköy’deki taraftarların fark isteği ortaya çıkarken; teknik heyetin de zorlu bir takıma karşı alınan galibiyetle moralleri artmıştı. Ancak Adana Demir’in maç içerisinde çıkaracağı zorluklar henüz bitmemişti ve Akdeniz ekibinin maça hakim olduğu dakikalar yeni başlamıştı.

Attila Szalai tarafından düşürülen Henry Onyekuru, takımına penaltıyı kazandıran isim oldu. 2019’da Galatasaray’ın Kadıköy’deki galibiyetinde de büyük pay oynayan Nijeryalı yıldız; bu maçta ise yeni takımına maçı aldırmayı denedi. Younes Belhanda’nın penaltısıyla farkı 2’ye indiren Adana Demirspor; gol sonrasında baskısını daha da arttırdı. 66. dakikada Lemos ve Szalai’nin hatasıyla ceza alanında topla buluşan Henry Onyekuru, topu doğrudan kaleye gönderdi. Kale çizgisindeki yeni takım arkadaşı Artem Dzyuba ise; Türkiye kariyerindeki ilk golünü bu sayed kaydetti ve farkı 1’e indirdi.

Dzyuba’nın golünden sonra Fenerbahçe’nin savunma ve geçiş oyunu odaklı hamleleri artsa da, bu hamleler uzun süre işe yaramadı. Adana Demir yarı sahasına kontrataklarla çıkan Fenerbahçe; bu denemelerinden istediği sonucu fazlasıyla almayı başardı. 82. dakikada Diego Rossi’ye ayak tabanıyla müdahalede bulunması sebebiyle kırmızı kart gören Yaroslav Rakitsky, Akdeniz ekibini 10 kişi bırakan isim oldu. Rakitsky’nin kartı sonrasında gelen frikiği kullanan Rossi, topu doğrudan yolladığı Alioski sayesinde bir de asist yapmış oldu. Sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Ezgjan Alioski; takımı adına ilk golünü attı ve Fenerbahçe lehine skoru belirledi.

Fenerbahçe Lider!

Bu skorla birlikte Fenerbahçe; Başakşehir, Beşiktaş ve Gaziantep FK’yı averajla geride bırakarak liderliğe yükseldi. Puanını 7’ye yükselten sarı lacivertliler; maçtaki rakibinin liderlik koltuğunu da devralmış oldu. Austria Wien maçı sonrasında Konyaspor’la Eskişehir’de karşılaşacak Fenerbahçe; Eylül ayında da liderliğini sürdürmek istiyor. Bu sezon üst sıraları hedefleyen Adana Demirspor ise; İstanbul ekibi Ümraniyespor’u sahasında ağırlayacak.

Exit mobile version