Yusuf Yazıcı’ya Salernitana Kancası

Bu sezon Trabzonspor'a kiralık olarak dönen Yusuf Yazıcı'ya, Serie A ekibi Salernitana talip oldu.

yusuf yazici 1

Bu sezon Trabzonspor’un yaptığı en önemli hamlelerden biri olarak görülen Yusuf Yazıcı; henüz beklentileri tam anlamıyla aşamadı. Lille’de beklenen istikrarı yakalayamaması sonucunda ikinci kez bordo mavili formayı sırtına geçiren milli oyuncu; özellikle de Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kartla tepkileri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz sezon kiralandığı CSKA Moskova’ya savaş nedeniyle dönemeyen ve Avrupa kariyerine kaldığı yerden devam etmek isteyen tecrübeli oyun kurucuya sürpriz bir talip çıktı.

İtalyan basınından çıkan haberlere göre, Yusuf Yazıcı’yı bünyesinde görmek isteyen ilk ekibin Serie A ekiplerinden Salernitana olduğu öğrenildi. Hücumda üretken profilde bir orta sahaya ihtiyaç duyduğu öngörülen İtalyan ekibinin; Trabzonspor’da istenen seviyeye çıkamayan 25 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak istediği iddia ediliyor. Ocak ayında Yusuf’u kadrosuna ekleyerek daha üst sıralara tırmanmak isteyen Salerno temsilcisi; yapacağı bu hamleyle orta sıralarda yakaladığı istikrarı daha büyük bir başarıya dönüştürmeyi planlıyor.

Hücum özellikli orta saha rolünde geçtiğimiz yıl Ederson’u kullanan Salernitana, yıldız ismin Atalanta’ya satılması sonrasında bu mevkide istikrar yakalayamadı. Aynı profilde olduğu düşünülen Yusuf’a teklif götürmek isteyen İtalyan ekibi; orta saha ve hücum arasındaki bağlantıyı Yusuf’un varlığıyla kurmayı planlıyor. Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Morgan De Sanctis’in sportif direktörlük görevini üstlendiği Güney İtalya ekibi; Dünya Kupası arasında Yusuf Yazıcı’nın menajeriyle temas kurmanın planlarını yapıyor.

Trabzonspor Kira Sözleşmesini Feshedecek Mi?

Salernitana’nın bonservisiyle birlikte kadrosuna katmak istediği Yusuf Yazıcı’nın bu transferdeki en büyük engel olarak; alt yapısından yetiştiği ve uzun yıllar formasını giydiği Trabzonspor görülüyor. Şu anda bordo mavililerde kiralık olması sebebiyle, Lille ile Salernitana arasında geçecek satış işlemi Ocak ayında tamamlanamayacak. Ancak Trabzonspor’un kiralık kontratını Yusuf’la karşılıklı anlaşarak feshetmesi halinde; milli yıldızın İtalya kariyeri başlayabilecek. Bordo mavili ekipte istediği seviyeye çıkamayan Yusuf’un da, gelen teklifi kabul etmek adına bu yolu tercih edeceği konuşuluyor.

Trabzonspor cephesinin de, hem teknik heyet hem de yönetim nezdinde bu fikre sıcak bakacağı öngörülüyor. Yıldız oyuncunun performansının beğenilmemesi, bu konudaki en önemli tereddüt unsuru olarak öne çıktı. Ayrıca Yusuf’un transferinden para kazanma maddesi hala sabit duran Trabzonspor; Lille’in yapacağı satışın sonucunda 1 milyon euro civarında bir kâr elde edebilir. Bu sebeple de Yusuf’un kiralama sözleşmesinin Salernitana’nın teklifi sonrasında feshedilme ihtimali oldukça yüksek. İtalyan ekibinin Yusuf Yazıcı için Lille’e 7-8 milyon euro civarında bir bonservis ödemesine kesin gözüyle bakılıyor.

2019-2020 sezonunda Lille’e transfer olan Yusuf Yazıcı, Fransa kariyerinin ikinci yılında mucizevi bir Ligue 1 şampiyonluğu elde etmişti. Şampiyonluk sonrasında yaşanan dönüşüm sürecinde kadroda beklediği süreyi bulamayan milli oyuncu; geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını CSKA Moskova’da geçirmişti. Lille ve CSKA dönemleri öncesinde Trabzonspor’un yaptığı en yüksek bedelli oyuncu satışı unvanını elde eden Yusuf; bordo mavili ekipten Lille’e 18.5 milyon euro bedelle transfer olmuştu. Bu sezon Trabzonspor formasıyla 8 maça çıkan Yusuf, henüz golle buluşma şansına erişemedi.

Exit mobile version