Wijnaldum Roma Yolcusu!

PSG'de bekleneni veremeyen Gini Wijnaldum, Serie A devi Roma'nın gündeminde!

wijnaldum1

Ağustos ayının ilk günüyle birlikte transfer hareketleri daha da arttı. Hem Türkiye’de hem de Dünya’da pek çok sürpriz transfer, futbolun gündemini derinden sarstı. İngiltere Premier Ligi bonservis ücreti ödeme konusunda başı çekerken, La Liga ve Serie A gibi köklü ligler de takibini sürdürüyor. Yaz sezonunun en beklenmedik hamleleri ise; Serie A ve La Liga’nın devlerinden geldi.

Sözleşmesi biten yıldızların yer değiştirmesi ve gittikleri kulüplerde yarattıkları etki; bu sezonki transfer döneminin açıklayıcısı niteliğinde. Geçtiğimiz sezon Paris Saint-Germain’in üç dev yıldızı transfer ederek bu etkiyi yarattığı transfer piyasası, bu sezon ise Barcelona ve Roma etrafında şekilleniyor. Avrupa’nın potansiyelli oyuncuları, bu iki ekibin yaptığı tekliflerle kariyerlerini şekillendirdi.

Jose Mourinho’nun takımın başına geçmesiyle birlikte kabuk değişimine giden Roma; tecrübeli antrenörün ilk sezonunda Avrupa’da fark yarattı. Konferans Ligi’ni kazanmasıyla Avrupa kupası hasretini sonlandıran İtalyan devi; yeni sezonda ligde de iddiasını sürdürmenin peşinde. Mourinho’nun yaptığı transfer hamlelerinden ilk sezonda memnun kalan Roma yönetimi; ikinci sezonda da tecrübeli antrenörün istediği eklemeleri yapmayı sürdürüyor.

Transfer piyasasının hareketlendiği ilk günlerde milli oyuncumuz Zeki Çelik’i bünyesine katan Roma; sonraki süreçte ise Mile Svilar ve Nemanja Matic’i bedelsiz olarak renklerine bağladı. Geçtiğimiz günlerde Juventus’tan Paulo Dybala’yla da sözleşme imzalayan başkent ekibi; tecrübeli yıldıza on binlerce insanın katıldığı bir imza töreni düzenledi. Forvet hattına Andrea Belotti’yi de eklemeyi düşünen Roma; orta saha için de bir yıldızı gündemine aldı. Geçtiğimiz sezon imza attığı PSG’den ayrılması beklenen Wijnaldum, Mourinho’nun listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Paris’te hem sakatlıklar hem de uyum problemi yaşaması nedeniyle forma şansı bulmakta zorlanan Wijnaldum; yeni sezonda da kadrodaki yerini sağlam görmüyor. Fransız devinin kendi bölgesine Vitinha’yı transfer etmesiyle birlikte bu görüşünü pekiştiren Hollandalı orta saha; takımdan ayrılmak için PSG yönetiminden izin istedi. Fransız ekibinden ön görüşmeler için onay alan Wijnaldum; talipleri arasında en üst sırada bulunan Roma’yla anlaşma zemini bulmaya çok yaklaştı.

Jose Mourinho’nun oyunda aldığı görevler sebebiyle çok beğendiği 31 yaşındaki orta saha; takım içerisinde geçtiğimiz sezon Henrikh Mkhitaryan’ın üstlendiği rol için düşünülüyor. Orta sahadaki tecrübeli ve dinamik oyuncu olarak konumlanması beklenen Wijnaldum; Mkhitaryan’ın ayrılması sonrasında Mourinho için daha çok önemli bir konuma geldi.

Wijnaldum’un Haziran 2024’e kadar PSG’yle sözleşmesi var. Roma’nın bu sebeple 15 milyon euro civarında bir bonservis bedelini gözden çıkarması ve oyuncuyu da maaş konusunda tatmin etmesi gerekiyor. Oyuncu nezdindeki anlaşmada son pürüzler giderilirken; PSG’nin ise teklifi kabul ettiği ve en kısa sürede çıkış işlemlerini tamamlayacağı konuşuluyor. Tecrübeli orta saha oyuncusunun bu hafta içerisinde Roma’yla kontrat yapması ve taraftarlara açıklanması bekleniyor.

Futbolculuk kariyerine Sparta Rotterdam ve Feyenoord alt yapılarında başlayan Georginio Wijnaldum; profesyonel kariyerine de Rotterdam ekibinde başladı. Feyenoord’daki dört sezonu sonrasında 5 milyon euroya PSV’ye geçen Wijnaldum; Hollanda’nın bir diğer devinde de başarılı işlere imza attı. PSV’den ilk olarak Newcastle’a transfer olan 31 yaşındaki orta saha; ilk sezonundaki başarılı performansına rağmen takımının küme düşmesine engel olamadı. 2016 yazında Liverpool’a katılan yıldız isim; Kırmızılar’ın uzun yıllar sonra yeniden en üst seviyelere çıkmasını sağlayan oyunculardan biri oldu. Geçtiğimiz yaz başarılı Liverpool dönemine son veren Wijnaldum; bedelsiz olarak PSG bünyesine katılmıştı. PSG formasıyla 38 maçta 3 gol 3 asist yapan oyuncu, bu maçların birçoğunda oyuna sonradan dahil oldu.

Exit mobile version