Valerien Ismael’le Yollar Ayrılıyor!

Ligde alınan sonuçlardan memnun kalmayan Beşiktaş, teknik direktör Valerien Ismael'le yollarını ayırma planı yapıyor.

ismael1

Beşiktaş’ta son haftalardaki olumsuz sonuçlar ve oyun kalitesinin düşüşü, teknik direktör Valerien Ismael’in tartışılmasına neden olmaktaydı. Ligde 5. sırada yer alan siyah beyazlı ekip, lider Fenerbahçe’nin maç fazlasıyla 4 puan gerisinde. Ancak sezon başında kurulan kadro ve oynanan oyunun çok daha fazlasını vaat etmesi, taraftarların tepkisinin teknik adam nezdinde birleşmesine neden oldu. Bir süredir Valerien Ismael’e doğru yönelen tepkiler, Pazartesi akşamı oynanan Hatayspor maçında doruğa ulaştı ve taraftarlardan istifa sesleri çok daha fazla duyuldu.

Geçtiğimiz haftalara dek Fransız çalıştırıcıyı savunan yönetim; Valerien Ismael’le çalışmaktan çok mutlu olduklarını dile getirmekteydi. Hatta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yaptığı açıklamalarda; Ismael’e güvenlerinin tam olduğu ve uzun yıllar boyunca kendisiyle çalışmak istediği de belirtilmişti. Transfer döneminde yıldızlarla dolu bir kadro kuran Beşiktaş yönetimi; genç antrenöre alternatifli bir kadro teslim etmesi sebebiyle epey güvenmekteydi. Ancak işlerin yolunda gitmemesi ve zirveden yavaş yavaş geriye düşülmesi, siyah beyazlı ekibin yöneticilerini de Ismael konusunda aksiyon almaya itti.

Bir süredir sonuçlardan memnun olmayan yönetim; Pazartesi akşamı oynanan Hatayspor maçında da son dakikalarda mağlup olunmasını kabul edemedi. Birkaç haftadır gelen tepkileri teknik heyete aktarmayan yönetim; bu mağlubiyet sonrası gelinen noktadan memnun kalmadı. Ayrıca Ismael’in oyuncuları hedef alan açıklamalarının da yönetim cephesinde tepki çektiği görüldü. Bu sebeple de dün itibarıyla ayrılık görüşmeleri başlatıldı. Fransız çalıştırıcıyla ayrılık planları konusunda anlaşmaya varan yönetim; işin resmiyet kısmını ise bugün tamamlayacak.

Sözleşmesinin bitmesine yaklaşık 7 ay kala kontrat feshi yoluna gidilen Valerien Ismael; Beşiktaş yönetiminden yaklaşık 400 bin euro civarında bir ücret elde edecek. Fransız antrenörle yola devam etmek istemeyeceği kesinleşen Beşiktaş; Ismael’in yerine ise yerli bir antrenörü tercih etmeyi düşünüyor. Avrupa’nın da olmadığı bu dönemi yerli ve kaliteli bir antrenörle geçmeyi hedefleyen yönetim; bu sezonki şampiyonluk ihtimaline geri dönebilecek teknik adamlar için nabız yoklamaya başladı. Listedeki ilk isim ise, siyah beyazlılar için oldukça tanıdık bir figür.

İlk Aday Şenol Güneş

Sezon başından bu yana adı Beşiktaş’la anılan Şenol Güneş; Valerien Ismael’in ayrılığı sonrasında takımın başına geçebilir. Tecrübeli çalıştırıcıyla Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yakın arkadaş olması, temasların çok daha önceden dahi başladığı iddialarını doğuruyor. Ancak bu konuda resmi bazda hiçbir açıklama yapılmadı. Beşiktaş’a yakın kaynaklardan ortaya çıkan iddialarda; Şenol Güneş’in bir süredir takımı izlediği ve olası bir ayrılık ihtimali için hazır olduğu öngörülüyor. Milli Takım’da yaşanan olumsuz süreçten bu yana 1 yıldır takım çalıştırmayan tecrübeli teknik adam; 3.5 yıllık aranın ardından kulüp kariyerine Beşiktaş’ta dönüş yapabilir.

Beşiktaş’ı 4 sezon boyunca çalıştıran Şenol Güneş; siyah beyazlı ekibin başında 198 maça çıktı ve bu müsabakalarda 1.98 puan ortalaması yakaladı. Beşiktaş’ın başında 2 Süper Lig şampiyonluğu kazanan Güneş; bir kez üçüncülük ve bir kez de dördüncülük elde etti. Şampiyonlar Ligi’ndeki gruptan çıkma başarısında da takımın başında olan Güneş; Beşiktaş tarihinin en başarılı isimlerinden biri olarak anılıyor.

Exit mobile version