UEFA Uluslar Ligi’nde Grup Aşamaları Sona Erdi! Türkiye B Ligi’ne Döndü!

UEFA'nın son yıllarda başlattığı uygulaması Uluslar Ligi'nde grup aşamaları tamamlandı. Türkiye ise bir kez daha B Ligi'ne geldi.

uefa uluslar ligi

Avrupa’da boy gösteren ulusal takımların mücadele verdiği UEFA Uluslar Ligi’nde grup aşamaları tamamlandı. Dört farklı ligden oluşan turnuvada; her grubun lideri bir üst lige, sonuncusu ise bir alt lige gitti. Geçtiğimiz turnuvada B Ligi’nden C Ligi’ne düşen Türkiye ise; bu sefer küme çıkma heyecanını yaşadı. Turnuva boyunca oynadığı 6 maçtan 13 puan çıkaran Milli Takımımız; son iki maçta yaptığı kayıplarla 6’da 6 galibiyet fırsatını kaçırdı. Ancak bir sonraki turnuvada daha zor takımlarla karşılaşması da, B Ligi’nde yer almasıyla birlikte kesinleşti.

Uluslar Ligi Gruplarında Kimler Başarılı Oldu?

UEFA Uluslar Ligi’nin A Ligi bölümünde birbirinden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 1. Grup’ta mücadele eden Fransa ve Danimarka liderliği alamadı ve yarı finale kalan taraf Hırvatistan oldu. 2. Grup lideri ise İspanya oldu. Portekiz ve İsviçre’yi geçen İspanyollar; Haziran ayındaki yarı final maçlarında boy gösterecek. A Ligi’nin en zor grubu olarak nitelendirilen 3. Grup ise; sürprizlerin en çok yaşandığı yer oldu.

Grubun liderliği, son hafta oynanan Macaristan – İtalya maçıyla belli oldu. İngiltere ve Almanya ise bu yarışa dahil olamadı. İtalya’nın son hafta aldığı galibiyet, turnuvada yarı finale çıkmalarını sağladı. Almanya ve İngiltere’nin beraberliği ise; İngilizler’in bir sonraki Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne gitmesine neden oldu. Bu nedenle de İngiltere’nin bir sonraki turnuvada kupayı kazanma şansı bulunmuyor. 4. Grup’ta ise Hollanda ve Belçika’nın üstünlüğü net bir biçimde görüldü. 16 puanla lider tamamlayan Hollanda ilk sırayı alırken, Belçika ise 10 puanla ikinci sırada kaldı.

Gruplarını lider tamamlayan dört takım, Haziran ayında yarı final ve final maçlarına çıkacak. Turnuvanın kazananının belirleneceği maç ise, 18 Haziran 2023 gününde oynanacak. İlk iki turnuvayı kazanan Portekiz ve Fransa’nın yarı finale kalamaması, üçüncü kez düzenlenen Uluslar Ligi’nin yeni bir kazananının olacağını gösteriyor.

Türkiye’nin Muhtemel Rakipleri Kimler?

Milli Takımımız ise, C Ligi 1. Grup’tan lider çıkmayı başardı. En yakın rakibi Lüksemburg’un 2 puan önünde grubu tamamlayan Türkiye; son maçta ise küme çıkmayı garantilemesinin rehavetiyle Faroe Adaları’na boyun eğdi. Bir sonraki Uluslar Ligi’nde B Ligi’nde mücadele edecek Millilerimiz; kendi liginden gelen Yunanistan, Kazakistan ve Gürcistan’la da B Ligi bünyesinde karşılaşabilecek. A Ligi’nden düşen Avusturya, Çekya, İngiltere ve Galler de B Ligi’nin yeni üyeleri oldular.

B Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan İskoçya, İsrail, Bosna Hersek ve Sırbistan ise; Türkiye’nin muhtemel rakipleri arasında yer almamakta. Ancak gruplarından çıkamayan Norveç, Ukrayna ve Finlandiya gibi ekipler de; turnuvada Milli Takım’ın rakipleri arasında yer alabilecek.

2018-2019 sezonundan bu yana uygulamada olan UEFA Uluslar Ligi; Avrupa ülkelerinin birbirleriyle oynadığı dostluk maçlarının yerine konumlandırılan bir turnuva olarak biliniyor. Hazırlık maçlarının yerine amacı olan bir turnuva eklemeyi düşünen UEFA; bu sayede ülkelere de yepyeni bir gelir ve kupanın kapısını açtı. Turnuva başarısı bekleyen ülkeler için son derece olumlu ilerleyen bu süreç; Portekiz ve Fransa’nın müzelerinde birer kupanın daha yer almasına yol açtı. Üçüncü turnuvada ise Hollanda, İtalya, Hırvatistan ve İspanya ekipleri içerisinden biri zafere uzanacak.

Exit mobile version