Türkiye’nin e-Milli Takımı İçin Seçmeler Başlıyor!

Futbol oyunlarında Türkiye'yi temsil etmek isteyen kişiler, e-milli takım seçmelerinde kendisini gösteriyor.

emilli 1

Türkiye e-Milli Takımı’nda seçme dönemi başladı. Uluslararası eNations Cup’ta boy gösterecek olan Milli Takımımız, yeni oyuncularını bu seçmelerin sonunda belirleyecek. 16 yaşını doldurmuş her e-spor oyuncusuna açık olan bu seçmelerde, ülkemizin spor oyunları alanındaki en iyi isimleri görev alacak. TFF’nin düzenlediği seçmeler, önümüzdeki hafta oynanacak eleme maçlarıyla başlayacak.

Bilgisayar oyunları alanında yaşanan yükseliş trendine Türkiye Futbol Federasyonu da uyum sağladı. Bir süredir faaliyette olan e-Milli Takım yapılanması, bu yılki uluslararası turnuvalarda da ülkemizi temsil etme hakkını elde etti. Oyun alanında başarılı isimlerin yer alacağı e-Milli Takım oluşumunda, bu yıl da seçmeleri kazanan isimlerden oluşan bir kadronun ekleneceği kesinleşti. FIFA’nın 2022-2023 sezonu için planladığı turnuvalarda yer alması beklenen bu isimler; e-spor alanının en önemli futbol turnuvası eNations Cup’ta da ülkemizi temsil edecek.

e-Milli Takım havuzu için belirlenen en önemli sınırlardan biri olarak, 16 yaşından büyük olma şartı gösteriliyor. Bu şart haricinde; yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın yeterli olduğu eleme aşamasında, Türkiye’de ikamet etmek dahi gerekli koşullardan biri değil. Ülkemizin futbol oyunları arasındaki en iyi isimleri arasında yer alma imkanını sunan eleme süreçleri; e-spor alanındaki futbol oyunlarında yakalanan seviyeyi de göstermekte.

TFF’nin bu dönemde belirlediği seçme şartlarından bir diğeri ise; FIFA oyuncularının milli takım havuzunda yer alacak olması. PES oyuncularının katılmayacağı eNations Cup turnuvasında, FIFA alanında zirveyi zorlayan isimler seçmelerin galibi olarak belirlenecek. 3-4 Kasım 2022 tarihlerine çevrimiçi FIFA 23 maçları yapacak e-Milli Takım adayları, ilk aşamayı burada yaşamış olacak. Galip ayrılan e-sporcular, 10-11 Kasım tarihlerindeki ikinci aşamada yer alma hakkı kazanacak.

3-4 Kasım’da yapılacak seçmeler tek maç üzerinden tamamlanacak. 10-11 ve 17 Kasım günlerinde ise her adayın çoklu maçlar yapması gerekliliği ortaya çıkmakta. 10-11 Kasım’daki online FIFA 23 elemelerinde galip gelen oyuncular; 17 Kasım’da yapılacak offline elemelere katılım sağlama hakkı elde edecek. Bu aşamada da başarı sağlayan sporcular ise; e-Milli Takım’ın yeni yüzleri olmaya hak kazanacak.

Tolga Atalay’ın teknik direktörlüğünü, Erol Ertunç Tuna’nın da yöneticiliğini üstlendiği e-Milli Takım; 2010’lu yılların son döneminden bu yana faaliyet göstermekte.

Exit mobile version