Türkiye A Milli Takım Kadrosu Toplandı!

Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Takım; Uluslar Ligi fikstüründeki maçları için bir araya geldi.

millitakim1

UEFA Uluslar C Ligi’nde mücadele eden Milli Takım, Lüksemburg ve Faroe Adaları’yla oynayacağı maçlar için aday kadrosunu topladı. Grubunda 12 puanla zirvede yer alan Türkiye; oynayacağı maçlardan yalnızca 1 puan alsa dahi liderliğini garantilemiş olacak. 22 Eylül’de Lüksemburg’la, 25 Eylül’de ise Faroe Adaları’yla oynanacak maçlar; milli yıldızların EURO 2024 elemelerine hazırlanması için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Aday kadroya çağrılan ve çağrılmayan isimlerin çok konuşulduğu bu süreçte, Milli Takım’ın da havuzunun genişlemekte ve sonraki şampiyona için katılabilecek oyuncu sayısı artmakta.

Dün itibarıyla Riva’daki TFF tesislerinde toplanan Milliler; bu yılın son maçlarını oynamak için hazırlıklara başladı. Dünya Kupası’nda boy gösteremeyecek olan temsilcilerimiz; bu haftanın kupanın önündeki son milli durak olması nedeniyle, bir sonraki müsabaka takvimiyle Mart ayında karşılaşacak. 2023’ten itibaren EURO 2024 elemelerine hazırlanacak olan Türkiye; üst üste iki kez katılmayı başardığı turnuvayı boş geçmemeyi arzuluyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana takımın başında olan Stefan Kuntz’la başarı arayan A Milli Takım; katılan yeni isimlerle birlikte umudunu artırmayı sürdürüyor.

EURO 2020’de alınan başarısız sonuçları ve Dünya Kupası elemelerindeki talihsizlikleri geride bırakmayı hedefleyen Milliler; yenilenen kadro yapısıyla başarıya uzak görülmemekte. Özellikle EURO 2020 döneminde övgülerle bahsedilen Milli Takım kadrosu, şampiyona sonrasında düşüş yaşamaya başlamıştı. Ancak son dönemde önemli oyuncuların da performans artırması, Milli Takım’a olan ümidin çoğalmasına neden oldu. Yeni jenerasyondan da önemli yeteneklerin havuza dahil olması ise; takımın sonraki yıllarda da sıkıntı yaşamayacağını göstermekte.

Milli Takım’ın Uluslar Ligi Aday Kadrosunda Kimler Var?

Liglerin araya girmesiyle birlikte toplanan A Milli Takım kadrosunda; Süper Lig ve Avrupa’da yıldızı parlayan isimler de ilk defa forma şansı bulacak. Ankaragücü’nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Tolga Ciğerci; 2017 yılından bu yana ilk kez Milli Takım formasını giyecek. Borussia Dortmund’da başarılı işlere imza atan Salih Özcan’ın sakatlanmasıyla kadroya alınan iki isimden biri olan Tolga; Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir’de de rotasyon oyuncusu olarak görev aldı.

Tolga’yla birlikte kadroya alınan diğer isim ise; Fenerbahçe’nin yeni yüzlerinden İsmail Yüksek oldu. Jorge Jesus’la birlikte performansı yükselen 23 yaşındaki yıldız; kiralık gitmemeyi başardı ve sarı lacivertlilerin rotasyonunda yer edindi. Rennes maçında da takdir toplayan İsmail; ilk kez Milli Takım kadrosunda boy gösterecek. Ön libero pozisyonunda Salih Özcan’la birlikte gelecekte yer edinmesi beklenen İsmail; oyunun her iki yönünde de üst düzey performans vermesiyle fark yaratmıştı.

22 Eylül’de Lüksemburg’u Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda ağırlayacak Milli Takımımız; bu mücadeleyi saat 21:45’te oynayacak. 25 Eylül’deki Faroe Adaları maçı ise deplasmanda ve yine 21:45’te oynanacak. Her iki maçın canlı yayını da TRT 1’den yapılacak.

Kaleciler: Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Uğurcan Çakır

Defans: Onur Bulut, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Eren Elmalı, Ferdi Kadıoğlu, Rıdvan Yılmaz

Orta saha: Cengiz Ünder, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Tolga Ciğerci, Kerem Aktürkoğlu, Serdar Gürler

Forvet: Enes Ünal, Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun

Exit mobile version