Turkish Airlines EuroLeague Olimpia Milano- 51 Anadolu Efes- 80

Turkish Airlines EuroLeague 9. hafta maçında Anadolu Efes, Olimpia Milano'ya konuk oldu. Maçı baştan sona üstün götüren Anadolu Efes müsabakadan 80-51 galip ayrıldı ve 4. galibiyetini aldı.

Olimpia milano Anadolu Efes Habermeydan

Turkish Airlines EuroLeague’de temsilcimiz Anadolu Efes, çift maç haftasının ilk ayağında Olimpia Milanoyu 80-51lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Anadolu Efes, ligdeki dokuzuncu maçında dördüncü galibiyetini alırken Olimpia Milano, altıncı mağlubiyetini aldı. Mücadelenin ilk dakikalarında bolca top kaybı yapan temsilcimiz, ilk çeyreği 18-18 eşitlikle tamamladı. İkinci çeyreğin 16. dakikasında maç yine eşitlendi 28-28, devre sonuna kadar durum değişmedi ve ikinci çeyrek sonu 34-34 bitti. İkinci yarıya Will Clyburn ile çok hızlı başlangıç yapan Anadolu Efes, etkili hücum ve sağlam savunma ile Milano’yu sahadan sildi. Anadolu Efes, üçüncü çeyrek sonuna 55-41 galip gitti. Maçın son çeyreğine de etkili başlayan temsilcimiz zorlanmadan karşılaşmadan 80-51 galip ayrıldı. Anadolu Efes Baş antrenörü Ergin Ataman, Olimpia Milano maçı sonrası karşılaşmayı değerlendirdi.

Bugün şanslıydık. 3’lükler harikaydı, kusursuzdu. Bugün aslında savunmayla kazandık. İlk yarıda ribuandlarda hata yaptık, çok ribaund verdik. Devre arasında bunu konuştuk. İkinci yarıda ribaundları da kontrol ettik. Hücumda ritm bulduk ve bu ritmle harika şutlar soktuk. Bugün farklı bir maç oldu. Normalde Milano’ya karşı burada kazanmak kolay değildir.” açıklamasını yaptı.

Ergin Ataman, Will Clyburn’ün performansıyla ilgili de , “Clyburn kenardan geldi ve sonra tüm maç oynadı. Bugün esasen topu iyi paylaştık, iyi dolaştırdık ve iyi şut seçimi yaptık. O iyi şut seçimi yapınca her şey istediğiniz gibi gidiyor.” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 18-18

2.Çeyrek: 34-34

3.Çeyrek: 41-55

4.Çeyrek: 51-80

Exit mobile version