Transfer Dönemi Sona Erdi! Twitter’da Fenerbahçe Gündem Oldu!

Yaz transfer dönemi dün gece itibarıyla son buldu. Twitter'da gündemi sürekli olarak işgal eden bu dönemde en çok konuşulan takım ise Fenerbahçe oldu.

fenerbahce transfer

Futbolda transfer dönemi resmen sona erdi. Avrupa’da 1 Eylül’de tamamlanan süreç, Türkiye ligleri için bir hafta daha bekletildi ve 8 Eylül’ü 9’una bağlayan gece tamamlandı. Sosyal medyanın gündemini sürekli bir biçimde işgal eden transfer haberleri; özellikle de ülkemizin dört büyük takımının hamleleriyle trendleri tamamen değişmesine neden oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un her birinin 10’dan fazla transfer yapması ise; Haziran ayından Eylül ayına kadar durmak bilmeksizin ilerleyen bir gündem akışı olduğunu gösteriyor.

Twitter Türkiye’nin yaptığı açıklama, transfer döneminde sosyal medya kullanıcılarının katkıda bulunduğu etkileşimleri gözler önüne serdi. Türk kulüplerinin dünya çapında yıldızları transfer etmesi, Avrupa devlerinin Türkiye’den oyuncu transfer etmesi gibi konu başlıkları; milyonlarca like, retweet ve trend maddesinin oluşmasını sağladı. Transfer sürecinde süregelen heyecan ve tepkilerin paylaşıldığı platform olan Twitter; taraftarların her haberde toplandığı ilk alan oldu. İyi veya kötü olarak yorumlanan transferler; Twitter etkileşimleri sayesinde kulüp yönetimlerine ilk fikri sağlamış oldu.

Transfer sürecinin başladığı Haziran ayından bu yana, toplamda 27 milyon tweet atıldığı belirtildi. Twitter Türkiye’nin paylaştığı bu rakamın içindeki en büyük pay sahibi ise; teknik direktörünün imzasıyla dahi çok konuşulan Fenerbahçe oldu. Haziran ayı itibarıyla transfer piyasasına giriş yapan sarı lacivertli ekip; son günlerde ise yapamadığı transferler ve Beşiktaş’ın eski santrforu Michy Batshuayi’yi kadrosuna katmasıyla gündeme gelmişti.

Transfer Şampiyonu Galatasaray İkinci Sırada!

Fenerbahçe’nin gelen oyuncularıyla birlikte gidenlerinin de gündemdeki yerini alması; Temmuz ayında transfer harekatına başlayan Galatasaray’ın önünde kalmasını sağladı. Sarı kırmızılı ekip; yeni yönetimi ve teknik heyetiyle birlikte transfer döneminde büyük işlere imza attı. Birbirinden önemli isimleri kadrosuna katan Galatasaray; bu hamleleri aynı anda yapması nedeniyle sosyal medya etkileşiminde geride kaldı. Her hamleyi günlere yayan Fenerbahçe ise; bu sayede etkileşim dağılımını en verimli kullanan kulüp oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ı takip eden kulüpler ise; beklendiği üzere Beşiktaş ve Trabzonspor oldu. Yıldız oyuncu hamleleriyle dikkat çeken her iki takım da; sosyal medyadaki varlıklarının daha az olması nedeniyle, etkileşim tablosunda aradıklarını bulamadılar. Süper Lig’e yeni çıkan Ankaragücü ise, taraftar sayısının fazlalığı ve başarılı hamleleri sayesinde gündemde yer bulan beşinci kulüp oldu. İngiltere Championship ekibi Hull City ise; Acun Ilıcalı’nın sahibi olması sayesinde Türkiye’den bolca hamle yaptı. Bu nedenle de Twitter etkileşimi tablosunda yer almayı başardı.

En Popüler Futbolcu Dele Alli

17 Haziran -5 Eylül tarihlerini referans alarak raporunu kullanıcılarına sunan Twitter Türkiye; takımların yanı sıra, oyuncuların da konu olduğu incelemelerini paylaştı. Beşiktaş’ın Everton’dan transfer ettiği İngiliz on numara Dele Alli; en popüler transferler listesinde ilk sırada yer aldı. Beşiktaşlı Gedson Fernandes ve Fenerbahçeli Joao Pedro ise; listede ilk üçü paylaşan diğer isimler oldu.

Galatasaray’ın son günlerde yaptığı Icardi, Mata, Rashica, Ross ve Yusuf Demir transferleri ise; etkileşim tablosuna son anda dahil edilen oyuncular oldular. Bu nedenle de diğer transferlere oranla çok daha etkileşim elde ettiler. Ayrıca Twitter’ın Spaces özelliğini transfer açıklamak için de kullanan Galatasaray; Torreira ve Mertens’in imzasını bu şekilde duyurdu. Raporunda bu detaya da yer veren Twitter yönetimi; uygulamanın verimli bir şekilde kullanılması sebebiyle kulüplere teşekkür etti.

Exit mobile version