Trabzonspor’dan 2 Son Gün Bombası!

Kış transfer döneminde de son günlerde ekleme yapmayı tercih eden Trabzonspor, sol bek ve orta saha takviyelerini bugün tamamlayabilir.

bocat

Bu sezon beklentilerin altında kalan takımlardan biri olan Trabzonspor, yeni sezonun takımını şimdiden oluşturmaya başladı. Son haftalarda alınan olumsuz sonuçlar sonrasında transfer yapma gereksiniminin üst seviyelerde olduğunu gören bordo mavililer, özellikle de orta sahanın bel kemiği olan Abdülkadir ve Bakasetas’ın yerlerini doldurmak için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Öte yandan Onuachu’nun milli takımından dönmesini bekleyen ve bu dönemde gol yollarındaki sıkıntıları da çözemeyen teknik heyet, Nijeryalı golcünün dönüşünü ve orta saha takviyesini dört gözle bekliyor.

Devre arasında eksilen ilk mevki olan sağ beke Thomas Meunier’i transfer eden Trabzonspor, Belçikalı golcüyle 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Deneyimli oyuncuya 1.5 yıl içerisinde 3 milyon euroya yaklaşan bir ücret ödemeyi taahhüt eden Trabzonspor yönetimi, burada bütçesinin önemli bir kısmını kullanmış oldu. Meunier hamlesinin tamamlanmasından bir gün sonra ise, Trabzonspor yönetiminin transferin son gününe iki yeni oyuncuyu birden getirme telaşına girdiği görüldü. Orta saha ve sol beke birer takviye yaparak kış dönemini kapatmak isteyen teknik heyet ve yönetim, aradığı isimleri yine Batı Avrupa’dan buldu.

Bu sezonun başında Fransa’dan yaptığı Batista Mendy hamlesinden memnun kalan Trabzonspor, transferin son gününde de rotayı aynı ülkeye çevirdi. Ajaccio’nun başarılı orta sahası Tim Jabol Folcarelli’yi takibe alan bordo mavililer, Abdülkadir ve Bakasetas’ın ayrılmasıyla oluşan 8 numara boşluğunu Folcarelli ile doldurmaya çalışacak. Ajaccio ile 2026 yılına dek kontratı bulunan 24 yaşındaki oyuncunun, Trabzonspor’a yaklaşık 3 milyon euro civarında bir bonservis ve maaş maliyetinin olması gündemde.

Orta sahada, ön liberoda ve stoperde forma giyebilen Folcarelli, hem tekniği hem de güçlü fiziğiyle öne çıkabilen bir isim. Abdullah Avcı’nın da uzun bir süredir orta alanda böyle bir isim istediği bilinirken, yönetimin de transferi tamamlamak için yoğun bir çaba içerisine girdiği öğrenildi. Ülkemizdeki transfer süreci tamamlanmadan resmi imzaları attırmak isteyen Trabzonspor yönetimi, Folcarelli’nin istediği maaşa çok yakın bir rakamda anlaşma sağlayabildi. Ajaccio’yla da bonservis ve sonraki satıştan pay alma konularındaki anlaşmazlıkların da çözülmesiyle birlikte, Folcarelli’nin Türkiye’ye gelerek resmi imzayı atması bekleniyor.

Bordo mavili ekibin bugün tamamlamak istediği bir diğer transfer hedefi ise, sol bek pozisyonunda görev alan Eric Junior Bocat oldu. Belçika’nın St. Truiden kulübünde forma giyen Fransız oyuncu, bu sezon kariyerinin en başarılı dönemlerinden birini geçiriyor. Geçmişte Brest ve Lille formalarını da terleten 24 yaşındaki sol bek, St. Truiden’le yaptığı kontratın son yılında. Bu nedenle de Trabzonspor yönetiminin çok daha düşük bir bonservis bedeliyle oyuncuyu kadroya katması bekleniyor.

Savunmanın merkezine de bir oyuncu eklemeyi hedefleyen Abdullah Avcı ve ekibi, bu hamleyi sezon sonuna erteleme kararı aldı. Stoper transferinin sezon sonunda değişecek yabancı kuralıyla birlikte değerlendirileceği öngörülüyor.

Exit mobile version