Trabzonspor, Yeni Sezon İçin Forvet Arayışına Çıktı!

Bu sezonu Paul Onuachu ile tamamlamaya hazırlanan Trabzonspor, yeni sezon için golcü arıyor.

weghorst 1

Bu sezon Süper Lig’de beklediği başarıyı elde edemeyen Trabzonspor, alt sıralardaki rakiplerinin de istikrar yakalayamaması sayesinde 3. sırayı bırakmamayı amaçlıyor. Bir önceki Abdullah Avcı döneminde olduğu gibi transferi erkenden planlayarak şampiyonluğa yürümek isteyen bordo mavililer, bu yöndeki ilk hamleler için çalışmalara başladı. Bir süredir Glasgow Rangers’ın deneyimli sol beki Borja Barisic’i takip ettiği bilinen Avcı ve ekibi, başarılı ismin kadroya katılması için yönetime raporunu sundu. Sol bek transferini minimum maliyetle halletmeye hazırlanan yönetim ise, santrfor ve orta saha transferleri için kesenin ağzını açabilir.

2022’deki şampiyonlukta da transfer planlamasını erkenden başlatan Trabzonspor, bu sezon da aynı şekilde avantaj yakalamaya çalışacak. Avcı’nın ikinci döneminde ortaya konan performanstan henüz memnun olmayan taraftarlar ise, tecrübeli teknik adamın ilk döneminde yaşanan süreç sebebiyle önümüzdeki sezonu merakla bekliyor. Taraftarların beklentisini boşa çıkarmak istemeyen yönetim ve teknik heyet, nokta atışı hamlelerle yeni sezona girmek istiyor. Devre arasında orta sahada kan kaybeden, hücumda ise henüz istikrar yakalayamaya bordo mavili ekip; yaz aylarında kilit hamlelerin tamamını bitirmeyi arzuluyor.

İlk Hedef Onuachu!

Trabzonspor’da yönetimin de ilk transfer hedefi, tıpkı taraftarlarda da olduğu gibi santrfor olacak. Bu sezonu Southampton’dan kiralanan Paul Onuachu’yla geçiren bordo mavililer, dev golcünün performansından fazlasıyla memnun kaldı. Afrika Uluslar Kupası’nda olduğu ve sakatlanmadığı süreçlerin tamamında takımı yukarı taşıyan Nijeryalı golcü, Trabzonspor taraftarının adeta sevgilisi oldu. Karadeniz ekibinin yöneticilerinin Onuachu’nun takımda kalması için yüklü bir yatırıma girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Piyasa değeri 12 milyon euro seviyesinde olan Onuachu’nun yeniden kiralanması gündeme gelebilir. Southampton’ın henüz Premier Lig’e geri dönme konusunda belirsizliğinin olması, Trabzonspor’un bu konuda avantaj kazanmasını sağladı. İngiliz ekibinin küme yükselememesi halinde, bordo mavililerin yeni sezondaki golcüsü de 2 metrelik yıldızları olabilir. Ancak Southampton’ın oyuncuyu ısrarla satmak istemesi veya Onuachu’nun Avrupa’ya dönme ihtimalinin belirmesi de son derece olası. Trabzonspor yönetiminin bu ihtimale rağmen şansını zorlaması bekleniyor.

Weghorst ve Petkovic İddiası!

Trabzonspor’un Onuachu hedefini uzun süre takip etmesi beklenirken, buradan sonuç alınamaması halinde ise kulübün radarına girmiş isimlerden birinin takıma katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz sezon yaz aylarının sonuna dek Petkovic’i transfer etmek için uğraş veren Karadeniz devi, yeniden Hırvat oyuncu piyasasına döndüğünü gösterdi ve Petkovic için nabız yoklamaya başladı. Dinamo Zagreb’den ayrılmak istediği bilinen tecrübeli isim, Trabzon’daki milli takım arkadaşları sayesinde rotasını Türkiye’ye çevirebilir.

Petkovic’ten de sonuç alınamaması durumunda ise, bu sezon Hoffenheim’de kiralık olarak forma giyen Weghorst’a teklif yapılabilir. Beşiktaş’ın da yeniden kadrosunda görmek istediği Hollandalı yıldız, 6 ay geçirdiği Türkiye’de beklentileri fazlasıyla karşılamıştı. Avcı’nın da oyununa uygun gördüğü tecrübeli golcü, Onuachu veya Petkovic hedeflerinin sonuca varmaması halinde Trabzonspor formasını giyebilir.

Exit mobile version