Trabzonspor ve Galatasaray Yenişemedi: 0-0

Süper Lig'in bu yılki ilk dev maçında Trabzonspor ve Galatasaray, sahadan birer puanla ayrıldı.

tsgs1

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında, ligin iki şampiyon ekibi karşı karşıya geldi. Sezona önemli transfer hamleleriyle başlayan Trabzonspor ve Galatasaray; formlarının tartışıldığı bu dönemde, yılın ilk derbi niteliğindeki maçını oynadı. Her iki takımın da galibiyet için sahaya çıktığı maçta kazanan olmadı. Hem Trabzonspor hem de Galatasaray’ın yeni transferlerinin göz önüne çıkması da, skorun maçın başından beri değişmemesine engel olamadı. Dev maç 0-0 sona erdi.

Hem Trabzon Hem Galatasaray Şans Buldu!

Maça daha hızlı bir başlangıç yapan ve ikinci yarıda da daha baskın taraf olan Galatasaray; maçın en net pozisyonundan yararlanamadı. Yeni transferi Dries Mertens’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamaması, sarı kırmızılıların maça dair en çok üzüldüğü konuların başında geldi. 78 ve 90+5. dakikalarda da Gomis’in girdiği pozisyonların gole dönüşmemesi, skorun deplasman ekibi lehine dönüşmemesine yol açtı. Ancak Trabzonspor’un kaçırdığı pozisyonlar da, ev sahibi ekibin 1 puanla yetinmesine neden oldu.

Maçın her iki yarısının ilk dakikalarında daha etkili olan taraf Trabzonspor oldu. Topla oynama yüzdesini geçtiğimiz sezondan bu yana ilk defa rakibine kaptıran bordo mavili ekip; buna rağmen geniş alanları iyi değerlendirdi ve gol fırsatları yakalamayı başardı. Sağ bekten Larsen’in verdiği atak destekleriyle ikinci yarıda rakibini zorlayan Trabzonspor; ilk yarıda ise Trezeguet ve Bardhi’nin girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Cornelius ve Djaniny’nin de maç içerisinde etkisiz grafikler çizmesi; ev sahibi Trabzon’un da sahasından 1 puanla ayrılmasına yol açtı.

Trabzon’da Uğurcan’ın Sakatlığı Merak Konusu

Dev maç öncesinde her iki takımın gündeminde de sakatlık problemleri çok fazla bulunmakta. Ligin ilk haftasında Edin Visca’nın kaybıyla sıkıntıya giren bordo mavililer, bu açığı kapatmak adına yeni hamleler yapıyor. Boşnak yıldızın hücum katkısını almayı henüz başaramayan Trabzonspor; son iki maçtır sakat haliyle oynayan Uğurcan’a da Galatasaray maçında veda etti. Uğurcan’ın yerini bu maçta devralmak zorunda kalan Muhammed Taha Tepe ise; performansıyla taraftarlardan alkış aldı.

Öte yandan kadronun diğer yıldızları da sakatlık sebebiyle bir süredir maçlara çıkamıyor. Uğurcan’ın sakatlığının kısa süreli olduğu konuşulurken; Türkiye kariyerinde ilk defa uzun dönem sakatlık geçiren Visca’nın ise en erken 2 ay sonra sahalara adım atabileceği öngörülüyor. Marek Hamsik, Serkan Asan ve Hüseyin Türkmen’in de sakatlık dönüş tarihleri belirsiz. Bu maçta sahada olmayan Abdülkadir Ömür ve Anastasios Bakasetas’ın sakatlık durumlarının da kısa bir süre içerisinde normale döneceği konuşuluyor.

Galatasaray’ın sakatlık tablosunda ise; yeni transfer edilen sağ bek Leo Dubois, Norveçli orta saha Fredrik Midtsjö, Luyindama, Taylan, Ömer Bayram ve Oğulcan Çağlayan gibi isimler bulunmaktaydı. Bu sebeple Trabzon’a getirilmeyen bu isimler; çalışmalarına İstanbul’da devam etti.

İki Takım da 7 Puanda!

Ligde 4. maçlarını geride bırakan Trabzonspor ve Galatasaray; 0-0 biten maç sonrasında puanlarını 7’ye yükseltti. Gaziantep FK’nın 10, Adana Demirspor’un 9 puana yükseldiği bu haftada; bu akşamki maçlarla birlikte yeni lider belli olacak. 7’şer puanı bulunan Beşiktaş ve Fenerbahçe; bu akşam 3’er puan almaları halinde liderliği devralabilirler.

Trabzonspor’un bir sonraki hafta oynayacağı maç, bu sezonki ikinci İstanbul deplasmanı olacak. Ligin ilk haftasındaki İstanbulspor maçının ardından Ümraniye’ye de konuk olacaklar. Galatasaray ise, ligin şu anki lideri Gaziantep FK’yı sahasında ağırlayacak.

Exit mobile version