Trabzonspor, Can Bozdoğan’ı İzliyor!

Yeni sezonda orta sahaya birçok takviye yapması beklenen Trabzonspor, bir dönem Beşiktaş'ta da oynayan Can Bozdoğan'la ilgileniyor.

can 1

Sezonun son 6 haftasına 3. sırada girmeyi başaran Trabzonspor, istikrarsız bir dönemden beklenen en iyi sonucu almaya giderek yaklaşmakta. Ligin son haftalarında da konumunu bozmadan ilerlemeyi düşünen bordo mavililer, yeni sezonda ise şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro inşa etmek istiyor. Takımdaki birçok önemli ismin vedası nedeniyle önemli transferler yapma ihtiyacı duyan yönetim, hem yerli hem de yabancı oyuncu havuzunu son dönemde giderek genişletti. Abdullah Avcı ve ekibinin Nisan ayının sonuna dek nihai transfer listesini oluşturması ve sezon bitmeden ilk hamlelerin yapılması bekleniyor.

Sol bek transferinde Rangers’la kontrat yenilemeyen Borja Barisic’e yöneldiği iddia edilen Trabzonspor, yakın dönemde ise santrfor iddialarıyla da gündeme gelmekte. Onuachu’yu tutma planlarının yanı sıra Petkovic ve Weghorst’un sezon sonundaki durumunu da merakla takip eden bordo mavili ekip, tecrübeli ve yıldız niteliğindeki bir golcüyle yeni sezonu açmayı arzuluyor. Savunmanın merkezine de en az bir kaliteli ismi eklemesi beklenen yönetim, orta alanda ise en az 2 oyuncuyu renklerine bağlamak istiyor.

Orta Alana Can Bozdoğan Sürprizi!

Trabzonspor orta sahası için Şubat ayından bu yana gündeme gelen başlıca isim Salih Uçan olmuştu. Beşiktaş’la olan kontratının son günlerine gelen milli oyuncu, Abdullah Avcı’nın rotasyonda şans vermek istemesi sebebiyle Trabzonspor’un yolunu tutabilir. Salih haricindeki yerli isimler için de nabız yoklamaya devam eden Trabzonspor yönetimi, bir dönem Beşiktaş formasını da terleten Can Bozdoğan’ı da listesine ekledi. Avcı’nın talebiyle Mart ayından bu yana takip edilen genç isim, yeni sezonda ikinci Türkiye macerasını yaşayabilir.

Bu sezonki kadronun büyük bir kısmını göndererek yeni isimleri eklemeyi düşünen Trabzonspor, birinci Abdullah Avcı döneminde olduğu gibi transferleri erkenden tamamlamak istiyor. O dönemde ana omurganın çabuk kurulması sayesinde 38 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren bordo mavililer, benzer bir senaryoyu yeniden uygulamaya koymak istiyor. Aynı operasyonun bir benzerini Beşiktaş’ın da planlaması, iki dev ekibin transferde karşı karşıya gelmesine yol açabilir. Son dönemde gündeme gelen Can Bozdoğan transferinde de, oyuncunun 1 sezonunu geçirdiği Beşiktaş’ın da devreye girme ihtimali bulunuyor.

Beşiktaş’ın önüne bonservis ödeme gücüyle geçmek isteyen Trabzonspor yönetimi, Utrecht forması giyen Can için 2 milyon euroyu gözden çıkarmış durumda. Utrecht’te yeniden çıkışa geçen ve Hollanda’nın köklü ekiplerinin de radarına giren 23 yaşındaki orta saha, Karadeniz devinin aradığı iki yönlü oyuncu profilini de doldurabilir. Beşiktaş’a oranla maddi konuda daha fazla avantajları bulunan Trabzonspor, planlamayı erkenden yapması sayesinde de transferde bir adım önde görülüyor.

Köln ve Schalke altyapılarında yetişen Can Bozdoğan, profesyonel kariyerine Schalke’de adım attı. Alman ekibinin düşüş sürecinde 1 yıllığına Beşiktaş formasını terleten yıldız isim, bu dönemin ardından bir yıl daha Almanya’da top koşturdu. 2022 yazında Utrecht’e kiralanan Can, bu sezonun başında ise 1 milyon euro karşılığında Hollanda ekibinde kaldı. Bu sezon 28 maçta Utrecht formasını terleten 23 yaşındaki orta saha, 2 gol 1 asiste imza attı.

Exit mobile version