Trabzonspor, Adana Demir’e Diş Geçiremedi: 3-2

Haftanın kapanış maçında Adana Demirspor'a konuk olan Trabzonspor, sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

1

Süper Lig‘in 6. haftası, Adana Demirspor ve Trabzonspor arasında oynanan maçla sona erdi. Sahasında son şampiyon Trabzon’u konuk eden Adana Demir; son dakikalara kadar taşıdığı mücadeleden galip ayrılmayı başardı. Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan mücadelede, maçın büyük bir bölümünde ev sahibinin üstünlüğü bulunmaktaydı. Trabzonspor skoru iki kez dengelese de, maç sonunda yaşadığı yıkımdan kaçmayı başaramadı. Bu galibiyetle birlikte Adana Demirspor; puan tablosunda da Trabzonspor’u geride bıraktı.

İlk Gol Adana Demir’den Geldi

Maçın ilk dakikalarında her iki taraf da atak yapma girişimlerinde bulundu. Ancak bu girişimlerden sonuç çıkmadı. 10. dakikaya kadar süren sessizlik, Kevin Rodrigues’in attığı golle son buldu. Adana Demirspor’un kazandığı serbest vuruşu gole çeviren Rodrigues; uzaklardan çektiği bu şutla takımını öne geçirmeyi başardı. Etkileyici bir biçimde skoru lehine çeviren Adana Demir; rakibine de şok bir başlangıç sunmuş oldu. Skoru yaklaşık 25 dakika lehinde tutmayı başaran Akdeniz ekibi; bu dakikada beklenmedik bir olayla karşılaştı.

35. dakikada Yaroslav Rakitsky’nin Maxi Gomez’e müdahalesinin faul olduğunu tespit eden hakem Atilla Karaoğlan, penaltı noktasına yöneldi. Penaltı vuruşunu gole çeviren Anastasios Bakasetas, skoru 1-1’e getiren isim oldu. Devrenin sonlarında pozisyonları artan Adana Demir; Yusuf Sarı’nın bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarının geriye kalan dakikalarından gol sesi çıkmadı ve 45 dakika beraberlikle tamamlandı.

Son Saniyede 3 Puan Adana Demir’in!

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor hızlı başlayan taraf oldu. Sol kanat oyuncusu Trezeguet, kaleci Ertaç’ı da geçmesine rağmen çektiği şuttan yararlanamadı. Topa hızlıca yetişen Ertaç, rakibinin öne geçmesine izin vermedi. Bu pozisyondan sonra ise Adana Demir’in Trabzonspor’un savunma boşluklarından yararlandığı pozisyonlar ortaya çıktı. Onyekuru ve Ndiaye’nin şutlarından sonuç çıkmadı. 55. dakikada ise skor bir kez daha mavi lacivertli ekibin lehine döndü.

Kontratakla birlikte rakip ceza sahasına yaklaşan Adana Demirspor oyuncuları; ani bir pozisyon şansı yakaladı ve Yusuf Sarı’nın sürüklemesi sayesinde istediğini elde etti. Yusuf’un pasını yakalayan Badou Ndiaye, topa yatarak müdahale etmeye çalışan Uğurcan’ı mağlup etti. Deplasmanda 2-1 geri düşen Trabzonspor, bir dönem takımda forma giymiş olan iki ismin işbirliği sonucunda oluşan pozisyonda golü kalesinde görmüş oldu.

Adana Demirspor’un golünün ardından baskıyı artıran Trabzonspor; uzun bir süre rakip kaleyi yoklayacak pozisyonlar yakaladı. Bu anlarda rakibine kontratak fırsatları da yakalatan bordo mavililer; bu nedenle farkın açılma ihtimalini de getiren pozisyonlar da verdi. 84. dakikada ise, alınan çift forvet riski sonuç buldu ve takımın yeni yıldızı Umut Bozok fileleri havalandırdı. Naci Ünüvar’ın pasını yakalayan geçtiğimiz yılın gol kralı; ceza sahası ön çizgisinin gerisinden yaptığı düzgün vuruşla durumu yeniden beraberliğe getirdi.

Beraberlik golünden sonra Adana Demirspor’un baskısı yoğunlaşmaya başladı. Galibiyet için Trabzonspor’un pozisyon bulma sıklığı neredeyse sıfırlanırken, Adana Demir’in oyuna giren hücumcularla şansını daha çok zorladığı görüldü. Belhanda’nın kullandığı kornerden sonra elde ettiği şut fırsatı ağlarla buluştu. Ancak kornerden gelen topa kimse değmeden değdiği gerekçesiyle gol iptal edildi. Bu pozisyonun hemen ardından yakalanan fırsat ise, maçın son saniyelerinde Adana Demir’in skoru belirlemesini sağladı. Svensson’un ortasını tamamlayan Samet Akaydın, Akdeniz ekibinin galibiyet golünü kaydetti.

Maçı 3-2 kazanan Adana Demirspor, ligdeki puanını 13’e yükseltti. Trabzonspor’un puanı ise 10’da kaldı. Trabzonspor’un bir sonraki rakibi Gaziantep FK olurken, Adana Demirspor’un ise bölgedaşı Antalyaspor olacak.

Exit mobile version