THY, Şampiyonlar Ligi’nin Resmi Sponsorlarından Biri Oldu!

Şampiyonlar Ligi'nin birçok ekibinin sponsoru olan THY, UEFA'yla yaptığı anlaşmayla birlikte turnuvaya da sponsor olduğunu açıkladı.

turkish airlines

Avrupa’nın kulüpler bazındaki bir numaralı futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi; bu akşamki grup maçlarıyla birlikte dev ekipleri ağırlamaya başlayacak. Kupanın favorilerinin de sahadaki yerini alacağı bu dönemde; milyonlarca futbol tutkununun Şampiyonlar Ligi maçları için ekran başına geçmesi kaçınılmaz bir konumda. Dünya’daki tüm spor etkinlikleri arasında da en çok reytingi elde eden turnuvalardan olan Şampiyonlar Ligi’nde; bu sezon itibarıyla Türk Hava Yolları’nın (THY) ismi çok daha fazla duyulacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsorlarından biri olduğu açıklanan THY; alınan bu kararla birlikte önemli bir reklam hamlesine imza attı. 200 ülkede izlendiği bilinen Devler Ligi’nin, toplamda 678 milyon kişi tarafından izlendiği öngörülüyor. Sosyal medyanın en çok etkileşim verdiği anları da içerisinde barındıran Şampiyonlar Ligi organizasyonu; yeni resmi sponsoru THY’ye de önemli bir tanıtım katkısı sunmuş olacak. Türk Hava Yolları’nın logosu ve ismi; artık Şampiyonlar Ligi müsabakalarının tamamında kendisini gösterecek.

Maç yayınlarının öncesinde, sonrasında ve esnasında çıkan reklamlar arasında; Türk Hava Yolları tanıtımlarının da yer alacağı öğrenildi. Uzun yıllardır alışılagelmiş firmalar ve reklam tarzıyla dikkat çeken Şampiyonlar Ligi organizasyonu; bu anlaşmayla birlikte ülkemizin bir firmasını da kendi reklam alanına dahil etmiş olacak. Saha kenarlarındaki LED tabelalarda da Türk Hava Yolları ve Turkish Airlines isimlerinin geçtiği de görülebilecek. Bu gibi hakların yanı sıra; Şampiyonlar Ligi’yle bağlantılı olarak gelişen UEFA Süper Kupa, UEFA Gençler Ligi ve UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’nde de THY’nin sponsorluğu bulunacak.

THY Yönetim Kurulu Başkanı: Bu Sponsorluk Markamızı Yükseklere Taşıyacak!

THY ve UEFA arasında yapılan anlaşmanın lansmanı; her iki kurumdan da yetkililerin olduğu bir toplantıyla yapıldı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; UEFA’yla yaptıkları bu anlaşmanın hem ülkemize hem de kuruma büyük katkılar sunacağına inandıklarını söyledi. Dünya’nın en önemli spor organizasyonlarından birinde olmalarının ticari açıdan da önemli bir katkı sunacağını belirten Ahmet Bolat; öte yandan ülkemizin 100. yılında Avrupa’da boy göstermenin büyük bir önem arz ettiğini de açıkladı.

Türk Hava Yolları markasının sezon boyunca Avrupa’nın her yerinde görünmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Prof. Bolat; bu sezonun finalinin İstanbul’da yapılmasının da sponsorluğu daha anlamlı bir noktaya taşıdığını dile getirdi. Sporun birleştirici gücüne inandıklarının altını çizen THY Yönetim Kurulu Başkanı; bu gibi sponsorlukların ileride de devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

UEFA’yı temsilen katılan Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein; Dünya’nın her yerine ulaşmayı başaran iki markanın bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Epstein; bu anlaşmayla birlikte, kıtaları aşarak futbol ortak paydasında buluşulması hedefinin çok daha anlamlı bir noktaya geldiğini aktardı. Her iki markanın da ortak hedeflere sahip olduğunu belirten Epstein; bu gibi ortaklıklarda sınırın yalnızca gökyüzü olabileceğini ifade etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması maçları 6 Eylül’de (Bugün) başlayacak ve Kasım’ın ilk haftasında sona erecek. Dünya Kupası nedeniyle erkenden tamamlanacak olan bu aşamanın ardından ise; son 16 turu ile finale giden yola girilecek. 10 Haziran 2023’te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak dev final ise; ülkemizin ikinci kez bu organizasyona ev sahipliği yapma onuruna erişmesini sağlayacak.

Exit mobile version