TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa’nın 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanacağını duyurdu.
TFF’den yapılan açıklama şu şekilde;
“2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda oynanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Türkiye Futbol Federasyonu
Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasser Misehal, iki üst düzey takıma ev sahipliği yapacak olmalarından mutluluk duyduklarını ifade etti.
Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasser Misehal: “Türkiye’nin Avrupa düzeyindeki iki büyük kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Türkiye Süper Kupa maçına Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Rekabet düzeyi yüksek heyecanlı maç olacak.”
Galatasaray ile Fenerbahçe, 24 Aralık Pazar günü Ülker Stadyumu’nda Süper Lig maçında karşılaşacak. Bu maçtan 6 gün sonra iki dev kulüp bu kez Riyad’da Süper Kupa maçına çıkacak.