TFF açıkladı: Ligden çekilen kulüpler hakkında karar verildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kulüplerin, ligden çekilmek için yaptığı başvurular kabul edildi. TFF Yönetim kurulu toplantısında, 6 Şubat'tan itibaren kalan tüm maçlarda rakiplere 3 puan verilecek.

TFF Habermeydan

Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor ve Gaziantep FK, TFF 1. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF 2. Lig’den Adıyaman FK, TFF 3. Lig ekipleri Niğde Anadolu, Malatya Arguvan Spor ligden çekilme kararı alındığını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, ligden çekilme kararı alan kulüpler ve liglerin kalan bölümü hakkında yaptığı toplantının ardından çekilen takımların başvuruları kabul edilirken, kalan maçlar için bu takımların rakiplerine 3 puan verildi.

Söz konusu karar; Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerine tebliğ edildi.

TFF toplantısında alınan kararlar şöyle:

Toplantıda çıkan karar şu şekilde açıklandı: “Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana olmak üzere 10 ilde merkezi bulunan ve 2022-2023 sezonunda profesyonel liglerde çekilme talebinde bulunan kulüplerin;

– Ligden çekilme taleplerinin kabulüne,

– Bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına,

– Bu kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamına,

– Tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının ödenmesine karar verilmiştir.

Dört büyük takımdan üç İstanbul takımı ligin ikinci devresinde henüz Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor ile oynamadı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, bu maçlardan 6 puan alacak. Trabzonspor ise Hatayspor ile iki maçını da oynadı, Gaziantep FK ile ise ikinci devre maçını oynamadı. Bordo-Mavili kulüp hükmen galibiyetten 3 puan alacak.

Exit mobile version