Süper Lig’de Yeni Sezon Başlıyor!

Süper Lig'de 2022-2023 sezonu bu akşam oynanacak İstanbulspor - Trabzonspor maçıyla başlıyor.

superlig

Ülke futbolunun bir numaralı organizasyonu olan Süper Lig, 75 günlük aranın ardından geri dönüyor. Bu akşam itibarıyla top başı yapacak Süper Lig ekipleri, 38 haftalık zor bir yolculuğa çıkacak. 11 ilden 19 takımın dahil olduğu bu yarışta; toplamda 342 maç yapılacak ve ligin şampiyonu bu sürecin sonucunda belirlenmiş olacak. 65. sezonunu oynayacak olan Süper Lig; yeni sezonunda öncekilerden biraz daha farklı durumlarla karşı karşıya gelecek.

14. haftanın tamamlanacağı 13 Kasım 2022’den itibaren 40 günlük bir araya girecek lig; Dünya Kupası’nın tamamlanmasından sonra yeniden başlayacak. Tarihinde ilk defa sezon içerisinde oynanacak olan Dünya Kupası; Süper Lig’le birlikte Dünya’daki tüm organizasyonların durmasına neden olacak. 23 Aralık’ta yeniden futbola dönecek Süper Lig takımları, kalan 24 haftayı neredeyse hiç ara vermeden tamamlayacak.

Süper Lig’in bu sezonunda yaşanacak bir diğer farklılık ise; tek haneli takım sayısı oldu. 2019-2020 sezonunda küme düşen takımların pandemi sebebiyle düşürülmesinin iptal edilmesi, 2020-2021 sezonundan itibaren farklı bir lig prosedürünün işlemesine sebep oluyor. 2021’de 21 takımla tamamlanan Süper Lig, 2022’de ise bu sayıyı 20’ye indirdi. Bu sezon itibarıyla 19 takımın mücadele edeceği Süper Lig’de, sezon sonunda yeniden 4 takım küme düşecek. Gelecek sezonla birlikte ise, ligdeki takım sayısı eski usule dönecek ve 18 takımda sabitlenecek.

Süper Lig’de 58 yıllık aranın ardından ilk defa bir şehirden tam 8 takım katılım sağlıyor. İstanbul’da mücadele veren Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Kasımpaşa, Karagümrük, Başakşehir, Ümraniyespor ve İstanbulspor; ülkenin en kalabalık şehrinin temsilcileri olarak sahada yer alacaklar. Diğer şehirlerin temsil edilme oranının azalması ise, ülkenin birçok yerinde üzüntüyle karşılanmakta. İstanbul’un ardından en çok takımı olan şehir ise; Alanyaspor ve Antalyaspor ile Antalya şehri oldu. Diğer şehirlerin tamamı yalnızca 1’er takımla ligde yer aldı.

1989’dan bu yana ilk kez 19 takımla oynanacak olan Süper Lig; bu sezon bir kez daha hafta içi fikstürüyle karşı karşıya kalacak. Ligin final döneminde rahat bir fikstüre kavuşması için üç kez hafta içi maçlarıyla karşılaşacak olan Süper Lig; 16, 17 ve 22. hafta maçlarını hafta içi fikstürüne ayarlamış durumda.

İlk Derbi 4. Hafta!

Ligde şampiyonluk yaşamış ekiplerin mücadeleleri ise, izleyiciler açısından en çok ilgiyi çeken mücadeleler olarak biliniyor. Bu maçlardan bu sezon içerisindeki ilki, Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak. 4. haftada gerçekleşecek bu mücadele, ligin kaderini doğrudan etkileyebilecek nitelikte görülüyor. Aynı şehirde oynayan devlerin karşılaşacağı ilk maç ise; 8. haftada Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak. 10. haftada Beşiktaş ve Trabzonspor, 13. haftada ise Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşacak.

15 ve 18. haftalarda ise ligin tansiyonunun yükselmesi ve derbi ateşinin yanması aynı ana denk gelecek. 15. haftada Trabzonspor – Fenerbahçe, 18. haftada Fenerbahçe – Galatasaray maçları oynanacak. 19 takımın yer aldığı ligde, her hafta birer takım BAY geçecek. Bu nedenle de ligin süresi toplamda 38 hafta olacak. Ancak her takım yalnızca 36 maç oynayacak.

17 Haziran’da başlayan transfer dönemi ise, 8 Eylül itibarıyla son bulacak.

Süper Lig 1. Hafta Fikstürü

5 Ağustos Cuma (Bugün)

21.00

İstanbulspor – Trabzonspor

6 Ağustos Cumartesi

19.15

Demir Grup Sivasspor – Gaziantep FK

21.45

Beşiktaş – Yukatel Kayserispor

7 Ağustos Pazar

19.15

VavaCars Fatih Karagümrük – Alanyaspor

Giresunspor – Adana Demirspor

21.45

Fraport TAV Antalyaspor – Galatasaray

8 Ağustos Pazartesi

19.15

Medipol Başakşehir – Kasımpaşa

21.45

MKE Ankaragücü – Konyaspor

Fenerbahçe – Ümraniyespor

Exit mobile version