Sivas ve Fenerbahçe’nin Play-Off Yolu Belirlendi!

UEFA Avrupa Ligi'nde Sivasspor ve Fenerbahçe'nin karşılaşması muhtemel ekipler belli oldu.

fbuefa

UEFA Avrupa Ligi‘nde 3. ön eleme turu maçları bu hafta başlıyor. Önümüzdeki hafta sonlanacak bu turun ardından, grup aşamaları öncesindeki son tura geçilecek. Play-off turunda Türkiye’den iki temsilcinin birden mücadele edecek olması ise; ülke futbolu için bu turu oldukça önemli bir konuma getirdi.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev’e elenmesi sonrasında; Devler Ligi’ndeki temsilci sayımız 1’e düştü. Trabzonspor’un play-off turundaki rakibi Danimarka’dan Kopenhag olurken; sarı lacivertli ekip de yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmek durumunda kaldı. Fenerbahçe’nin 3. ön eleme turundaki rakibi Slovacko’yu elemesi durumunda, bir diğer temsilcimiz Sivasspor’la birlikte gruplara kalma mücadelesine çıkmaya hak kazanacak. Play-off maçları için hazırlıklarını devam ettiren her iki ekibin de rakibi; bugün UEFA’da yapılan kura çekimi sonucunda netleşti.

Sivas’a Malmö Şoku!

Geçtiğimiz sezon Kayserispor’u devirerek Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Sivasspor; Avrupa Ligi’ne play-off turundan katılmaya hak kazanmıştı. Avrupa mücadelesinin kış aylarına taşınmasını çok isteyen kırmızı beyazlılar; kura çekiminde sürpriz bir eşleşmeyle karşılaştı. 3. ön eleme turunda mücadele verecek İsveç devi Malmö ve Lüksemburg ekibi Dudelange arasındaki eşleşmenin galibi; play-off turunda Sivasspor’un rakibi olacak.

Bu eşleşmede favori gösterilen Malmö’nün, Sivasspor için en zorlu rakiplerden biri olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz sezonki Konferans Ligi serüveninde de play-off aşamasında turnuvaya veda eden Yiğidolar; bu sezon Trabzonspor’a rakip olan Kopenhag’la eşleşmiş ve her iki maçtan da mağlubiyetle ayrılmıştı. Bu turda elenenlerin Konferans Ligi gruplarından yoluna devam etmesi avantaj olarak görülürken; Sivasspor’un da elde etmeye yakın olduğu bu hakkı kaçırmamak için elinden geleni yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Fenerbahçe’ye Bir Kez Daha Avusturya Yolu Göründü!

Şampiyonlar Ligi’ndeki hüsranın ardından UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turu maçlarına çıkmaya hazırlanan Fenerbahçe ise; play-off turunda yeniden bir Avusturya ekibiyle eşleşme ihtimaliyle karşılaştı. Dinamo Kiev’i geçebilmesi halinde Sturm Graz’la Şampiyonlar Ligi elemesi oynaması beklenen sarı lacivertliler; elenmesi sonrasında Çekya’nın Slovacko ekibiyle eşleşmişti. Ancak Fenerbahçe’nin bu turun geçmesi halinde de, yeniden bir Avusturya ekibiyle eşleşmesi kesinleşti.

Her iki turnuvanın rotasında da benzer bir tesadüfü yaşayan Fenerbahçe; play-off turu için Austria Wien’le eşleşti. Slovacko turunu rahatça geçmeyi arzulayan Jorge Jesus ve ekibi; Avrupa Ligi gruplarına kalmak için Viyana ekibini de iki maç sonunda devirmeyi arzuluyor. Bu sezonki transfer yatırımları ve dönüşen oyun sistemiyle Fenerbahçe’nin önceliğinin Süper Lig olduğu biliniyor. Ancak uzun süredir Avrupa başarısı yakalayamayan ekibin; işlerin yolunda gitmesi halinde bu başarıyı da çok istediği de kulüp çevresinden gelen bilgiler arasında.

Avrupa Yolu Ne Zaman Şekillenecek?

18 Ağustos Perşembe akşamı play-off turunun ilk maçını oynayacak Avrupa Ligi ekipleri; 25 Ağustos tarihinde ise ikinci maçları tamamlayacak. Bu turdan geriye kalan ekipler, Avrupa Ligi’nin grup aşamalarına katılacak. Elenen takımlar ise yoluna Konferans Ligi grup aşamalarında devam edecek.

Konferans Ligi’nde mücadele veren Konyaspor ve Başakşehir’in de play-off turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Konyaspor’un Vaduz’u geçmesi halinde; Neftçi Bakü – Rapid Wien eşleşmesi galibiyle play-off turu oynayacağı kesinleşti. Başakşehir’in Breidablik’i geride bırakması halinde ise; Lilleström – Royal Antwerp maçının galibiyle mücadele vereceği netleşti.

Exit mobile version