Sevilla, İrfan Can Kahveci’nin Peşinde!

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla, Fenerbahçe'nin yıldızı İrfan Can Kahveci'yi izliyor.

irfan 1

Süper Lig’de oynadığı Sivasspor maçında ağır bir yara alan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını kaldığı yerden sürdürmek istiyor. Ancak son 5 haftaya 4 puan geride girmesi, taraftarların önceki haftalarda olan motivasyonunu epey geriletti. Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos’a penaltılarda elenen sarı lacivertliler, bu yılı kupa almadan kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağı bilinmeyen Ali Koç ve yönetimi, seçim kozu olarak başarısız olarak değerlendirilebilecek sezonda dahi satışlardan gelecek maddi kazancı ön plana koyabilir.

Fenerbahçe’nin birçok yıldızının bu yıl sonunda büyük takımlara transfer olması bekleniyor. Başta Ferdi Kadıoğlu ve Sebastian Szymanski’ye önemli ekiplerin teklif yapmasını bekleyen sarı lacivertli ekip, yaz aylarındaki yönetim değişikliğinde dahi kasasını büyük bir bonservis geliriyle doldurabilir. Ferdi ve Szymanski haricindeki diğer isimlerin satışlarıyla birlikte, Fenerbahçe’nin 100 milyon euroya yakın bir gelir elde etmek istediği biliniyor. Buradan gelecek büyük rakamlar sayesinde, Ali Koç yönetimi veya yeni yönetimin transferde iddialı isimlere yönelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta oynanan Olympiakos maçında Arsenal’ın Ferdi Kadıoğlu’nu izlediği biliniyor. Szymanski, Oosterwolde, İsmail Yüksek ve Bright Osayi-Samuel’in de Avrupa’daki iddialı ekipler tarafından takip edildiği birçok kez basına yansıdı. Ancak son günlerde İspanyol basınında çıkan haberlerde, İrfan Can Kahveci’nin de izlenen oyuncular arasına girdiği iddia ediliyor. İspanyol basınındaki haberlerde La Liga’da bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve Avrupa’da da iddialı olamayan Sevilla’nın, İrfan Can’ı yakından takip ettiği ve kısa bir süre içerisinde resmi teklif sunmak istediği belirtiliyor.

Bu sezon Fenerbahçe’nin skor yönündeki en etkili isimlerinden olan İrfan Can Kahveci, kulüpteki en başarılı sezonunu geçiriyor. Sözleşmesi Haziran 2025’te sona erecek deneyimli oyuncu, geçmişte de birçok Avrupa kulübü tarafından izlenmişti. Başakşehir’de oynadığı dönemde de Sevilla’dan teklif aldığı bilinen milli oyuncu, o dönemki tercihini Fenerbahçe’den yana kullanmıştı. Sarı lacivertli formayla kariyerinin en yüksek seviyesine bu sezon ulaşan İrfan Can, Fenerbahçe’nin kontrat teklifini kabul etmemesi durumunda kariyerine İspanya veya İngiltere’de devam edebilir.

İspanyol basınında çıkan haberlerde, Sevilla’nın İrfan Can için 20 milyon dolarlık bir teklif yaptığı ve bu teklifin kabul edilmediği belirtildi. Fenerbahçe’nin İrfan için 20 milyon euroluk bir teklife onay vereceği tahmin edilirken, bu teklifin yakın bir dönem içerisinde Newcastle United’dan geleceği iddia ediliyor. İspanya’da konuşulan iddialar arasında, Newcastle’ın üst düzey yetkililerinin transfer rekabetine engel olabileceği ve anlaşmayı bir an önce sağlayabileceği konuşuluyor. Ancak Sevilla’nın da ikinci teklifi Mayıs ayında Fenerbahçe’ye sunması ve pazarlık sürecinin daha da kızışması bekleniyor. Fenerbahçe’nin her iki teklifi de kabul etmesi durumunda ise, son söz İrfan Can’ın olacak.

Gençlerbirliği’nde futbola başlayan ve burada profesyonel olan İrfan Can Kahveci, kısa sürede kendisini göstermiş ve Süper Lig devleri arasında transfer savaşı yaşatmıştı. Ocak 2017’de 1.6 milyon euro karşılığında Başakşehir’e giden İrfan, 4 sezonluk İstanbul ekibi deneyiminde 1 kez Süper Lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Ocak 2021’de Fenerbahçe ve Galatasaray’ın girdiği transfer rekabetinde kazanan sarı lacivertliler oldu. 7 milyon euro ve Deniz Türüç’ün bonservisi karşılığında Fenerbahçe’ye gelen milli oyuncu, bu yıl kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı. 44 maçta 17 gol 12 asist kaydeden İrfan Can, sarı lacivertli ekibin en skorer isimlerinden biri.

Exit mobile version