Serie A Devleri Icardi’nin Peşinde!

Sezon sonunda santrfor arayışına girecek Serie A ekipleri, Galatasaray'ın yıldızı Icardi'ye teklif yapabilir.

icardi 1

Süper Lig’de son 8 haftaya girilirken, şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın 2 puanlık üstünlüğü bulunuyor. Kasımpaşa deplasmanından son dakikalarda galibiyeti almayı başaran sarı kırmızılılar, üst üste ikinci şampiyonluğu elde etmek için Fenerbahçe’yle kıran kırana bir mücadelenin içerisine girdi. Ancak Fenerbahçe’nin Trabzonspor maçından sonra yaşadığı süreçle birlikte, Galatasaray için de işler değişebilir. Sarı lacivertlilerin ligden çekilme kararını resmen alması ve uygulamaya koyması halinde sarı kırmızılı ekip, 24. kez Süper Lig şampiyonluğunu elde etmiş olacak.

Galatasaray’ın bu sezon da zirve hattında kalmasını sağlayan başlıca unsurlardan biri de, Mauro Icardi’nin yüksek performansı oldu. Geçtiğimiz sezondan bu yana taraftarın sevgilisi haline gelen Arjantinli golcü, kariyerinin en formda dönemlerinden birini yaşıyor. Ülkemiz futbolunun son yıllarda gördüğü en başarılı golcü performanslarından birine imza atan Icardi, bu sebeple Avrupa ve Suudi Arabistan ekipleri tarafından yakından takip edilmekte. Taraftarın sarı kırmızılı formayla uzun yıllar geçirmesini istediği yıldız isim, taliplerinin daha da artması durumunda bu isteği geri çevirmek durumunda kalabilir.

Milan İçin Çare Icardi!

İtalyan basınında bir süredir konuşulan iddialar, Icardi’nin yeni sezonda rotasını yeniden İtalya’ya çevirebileceğini işaret ediyor. Milan’ın Olivier Giroud ile sözleşme yenileyememesi ve yıldız ismin MLS’e gitme kararına varması, Serie A devi için yeni golcü arayışlarının başladığını resmileştirdi. Bu nedenle Milan’ın yeni santrforunun kim olacağını tartışan İtalyan basını, Icardi’nin Milano ekibi için ideal oyuncu olduğunu gündeme getirmeye başladı. İtalyan basınındaki pek çok önemli isim, Milan’ın yüksek bonservis yerine yüksek performansı tercih etmesi gerektiğini ve Icardi’nin aranan kan olduğunu öngörüyor.

Uzun yıllar boyunca Inter formasını terleten ve bir dönem Inter’in kaptanlığını da üstlenen Mauro Icardi’nin Milan’a gitme ihtimali, İtalyan basınındaki birçok yorumcuya göre oldukça düşük görülüyor. Ancak geçmişte de Stefano Pioli ile çalışması ve Milan’ın forma garantisi vermesi durumunda, Icardi’nin bir sonraki adresi Milano’nun kırmızı siyahlı ekibi olabilir. İtalyan basınındaki farklı kaynaklarda ise; Icardi’nin yalnızca Milan’ın gündeminde olmadığını, Güney İtalya’nın önemli ekibi Napoli’nin de radarında olduğu belirtiliyor.

Napoli’nin Victor Osimhen sonrasında düşündüğü golcülerden birinin de Icardi olduğunu aktaran İtalyan basını, takımın başına geçecek yeni teknik direktörle birlikte Napoli’nin rotasının da netleşeceğini ifade ediyor. Ancak Napoli’nin başkanı De Laurentiis’in Icardi’nin şu anda aldığı maaşı vermeye yanaşmayacağı ve tecrübeli golcünün ücretinde indirim yapması halinde bu transferin gerçekleşebileceği öngörülüyor. Milan’ın ise Giroud sonrasındaki golcü boşluğunu makul bir bonservis bedeliyle gidermek için Icardi’nin maaş isteğine razı gelebileceği tahmin ediliyor.

2011’den 2019’a dek İtalya’da top koşturan Mauro Icardi, Sampdoria ve Inter maceraları sonrasında PSG’ye geçmişti. PSG’deki 3 yılının ardından Galatasaray’a transfer olan Arjantinli golcü, sarı kırmızılı ekipte birçok maç kaçırmasına rağmen takımın en golcü ismi olmayı başardı. 64 kez Galatasaray formasını sırtına geçiren Icardi, 46 gol 19 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version