Şampiyonlar Ligi’nde Kuralar Çekiliyor!

Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları, bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde çekiliyor!

kura1

2022-2023 Şampiyonlar Ligi grup kuraları bugün çekiliyor. Bu yılki finalin İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması sebebiyle, kura çekimi de İstanbul’a alındı. Avrupa’nın en önemli futbol takımlarının rotalarının belirleneceği bu etkinlikte, İstanbul’daki finale dair detaylar da verilecek. 32 Avrupa takımının temsilcilerinin katılacağı organizasyonda; Avrupa futbolunun en iyileri de ödüllendirilecek. Futbol sektörünün önemli anlarına sahne olacak Şampiyonlar Ligi kura çekimi; bu akşam saat 19:00’dan itibaren TV 8.5’ta naklen yayınlanacak.

Yılın En İyi Erkek ve Kadın Oyuncuları Belirlenecek

Kura çekimleri esnasında verilen aralarda; Şampiyonlar Ligi ve yerel liglerde gösterilen performanslar ışığında, bu yılın futboldaki en iyileri de ödüllendirilecek. Hem erkek hem de kadın futbolunun öne çıkanlarının ödül alacağı bu organizasyon, bireysel ödüller yönüyle de dikkat çekmekte. Geçtiğimiz yılın ödüllerinde; erkeklerde Chelsea’den Jorginho ve kadınlarda Barcelona’dan Alexia Putallas ödüllerin sahibi olmuşlardı. Bu yılın ödüllerinde ise; erkeklerde Real Madrid’den Karim Benzema ve kadınlarda Olympique Lyon’dan Amandine Henry’nin kazananlar olması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi’nin İstanbul Yolu Şekilleniyor!

Avrupa’nın en başarılı futbol takımlarının bir araya geldiği Şampiyonlar Ligi’nde eleme süreçleri tamamlandı. Bu yıl Kasım ayında son bulacak grup aşamaları, 32 takım ve 6’şar maçla tamamlanacak. Bu maçlarda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar; son 16 turuna yükselecek ve finale kadar çift maçlı eliminasyon sistemiyle yoluna devam etmeye çalışacak.

Öte yandan İstanbul’daki törende; 27 yıllık uzun bir aradan sonra ülkemizden temsilcilerin bulunmadığı bir kura yaşanacak. Trabzonspor’un play-off turunda Kopenhag’ı geçememesi ve Fenerbahçe’nin 2. ön eleme turunda Dinamo Kiev’e boyun eğmesi; bu süreçte hiçbir Türk takımının olmamasına yol açtı. Almanya’nın UEFA Avrupa Ligi kazananı kontenjanıyla 5 takımla katıldığı Devler Ligi’nde, 4 torbalı sistem kaldığı yerden devam edecek. Her torbadan çekilecek birer takım, gruplardaki rakiplerini bekleyecek.

Şampiyonlar Ligi Torbaları

1.Torba : Real Madrid, Eintracht Frankfurt, PSG, Manchester City, Milan, Bayern Münih, Ajax, Porto

2.Torba: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Tottenham, Juventus, Atletico Madrid, RB Leipzig, Sevilla

3.Torba: Inter, Shakhtar, Dortmund, Salzburg, Napoli, Benfica, Sporting Lizbon, Bayer Leverkusen

4.Torba: Rangers, Marsilya, Maccabi Haifa, Kopenhag, Dinamo Zagreb, Celtic, Viktoria Plzen, Club Brugge

Kuraların çekilmesinden çok kısa bir süre sonra başlayacak Şampiyonlar Ligi maçları; 6-7 Eylül tarihinde start alacak. 1-2 Kasım tarihlerinde sona erecek grup aşamaları, önceki yıllara göre çok daha hızlı bir tempoda yapılacak. Dünya Kupası’nın başlayacağı Kasım ortasından hemen önce tamamlanması planlanan bu fikstür; Şubat sonu itibarıyla yeniden sahalara inmiş olacak. Gruplarında ilk iki sırayı alanların son 16 turuyla Şubat ayını göreceği Devler Ligi’nde; 3. sırada yer alanlar ise Avrupa Ligi’nde başarı mücadelesini sürdürecek.

Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran’da!

Son üç sezondur ertelenen İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali; pandemi önlemlerinin kaldırılmasıyla yeniden programa eklendi. 10 Haziran 2023’te yapılacak dev finalde; İstanbul’un ve Türkiye’nin tanıtımı için önemli anların yaşanacağı bir deneyim tasarlandığı da konuşulmakta. Finalin Türkiye’de olduğu sezonda grup aşamalarında ülkemizin temsil edilmemesi hayal kırıklığı yaratırken; sürecin geri kalan bölümündeki etkinliklerin ülkemizde olması ise gurur verici anlar yaşanmasını sağlayabilir. Geçtiğimiz sezon Real Madrid’in zaferiyle sonuçlanan kupada, bu yılın kazananının kim olacağı ise merakla bekleniyor.

Exit mobile version