Şampiyonlar Ligi’nde 5 Takım Tur Biletini Kaptı!

4. haftası geride kalan Şampiyonlar Ligi'nde 5 takım, son 16 turunda yer almayı garantiledi.

napoli ajax ucl

Avrupa futbolunun bir numaralı turnuvası Şampiyonlar Ligi’nde, grup aşamasının 4. haftası geride kaldı. 6 hafta sonunda 16 takımın yer alacağı bir üst tura çıkacak ilk 5 ekip belli oldu. Dün akşam oynanan A, B, C ve D Grubu maçlarıyla sona eren 4. hafta maçları; birbirinden ilginç skorlara sahne oldu. Gösterdikleri performanslar sayesinde bir üst turu garantileyen Devler Ligi ekipleri; kalan diğer maçlarda ise grup liderliği avantajını elde etmeye çalışacak.

Son 16 Turuna Kalan Ekipler Belli Oluyor!

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalmayı garantileyen ilk takımlar Real Madrid ve Manchester City oldu. Geçtiğimiz sezon yarı finalde karşılaşan bu iki ekip; gruplarında 4 maçta 10’ar puan alarak bu başarıyı elde etti. Manchester City’nin grubunda 3. sıradaki ekibin 2 puan almış olması, tur biletini cebine koymasını sağladı. Real Madrid’in grubunda 3. sırada yer alan Shakhtar’ın 5 puanı olmasına rağmen; 2. sıradaki RB Leipzig’le maçı olması sayesinde İspanyol devinin bir üst turu garantilendi.

Bir üst turun kapısını açan diğer ekipler ise Çarşamba akşamı oynanan maçlarda ortaya çıktı. A Grubu’nda Ajax’ı bir kez daha bol golle mağlup eden Napoli; 4 maçının tamamını kazandı ve son 16’yı garantileyen ilk İtalyan takımı oldu. B Grubu’nda ise sürpriz bir son 16 sonucu ortaya çıktı. Belçika ekibi Club Brugge; Porto, Bayer Leverkusen ve Atletico Madrid’in olduğu grupta bir üst turu garantiledi. 3. sıradaki Atletico Madrid’den 4 puan alan Brugge; diğer maçlarında da galip gelmeyi başardı. C Grubu’nda ise Bayern Münih’in tüm maçlarında galip gelmesi, Alman devinin son 16 turunu garantilemesini sağladı. Inter ve Barcelona’yı önemli puan farklarıyla geride bırakan Bayern; kupadaki favorilerden biri olduğunu ispatladı.

Liverpool’dan 7 Gollü Galibiyet!

Salı ve Çarşamba günlerine damgasını vuran Şampiyonlar Ligi maçları, bu haftada izleyicisine önemli anlar sundu. Geçtiğimiz hafta Ajax’ı Hollanda’da 6-1 mağlup eden Napoli, bu hafta ise kendi evinde 4-2 yendi. Bu sayede gruptan çıkması kesinleşen İtalyan devi; tarihinin en başarılı dönemlerinden birinde olduğunu kanıtladı. Aynı grupta mücadele eden Glasgow Rangers ve Liverpool ise; bir başka gollü maça imza attı. İngiliz devi, Rangers’ı kendi sahasında 7-1 mağlup etti. Salah’ın uzun süre sonra golle buluştuğu ve hat-trick yaptığı mücadele; Kırmızılar’a City maçı öncesinde umut verdi.

Bayern Münih’in Viktoria Plzen’i 4 golle geçmesi şaşkınlık yaratmazken; grubun önemli eşleşmesi olan Barcelona – Inter maçında ise 6 gol atıldı. 89’da Gosens ve 90’da Lewandowski’nin golleriyle daha da heyecanlanan mücadele 3-3 sona erdi. Bu skorla birlikte Barcelona’nın bir yıl daha Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamama ihtimali epey yükseldi.

Şampiyonlar Ligi’nde 5. hafta maçları, 25-26 Ekim tarihleri arasında oynanacak. Kasım’ın ilk haftasında tamamlanacak olan grup etabı, Dünya Kupası nedeniyle alışılagelmiş süresinden daha erken bitmekte. Şubat ayında start alacak son 16 turu sonrasında silsile halinde gelen süreç, Mayıs ayı sonundaki final maçıyla tamamlanacak. Dev finalin İstanbul’da yapılacak olması ise, Türk futbolseverlerin kupaya dair en çok merak ettiği husus olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version